“Er is veel discriminatie op de huisvestingsmarkt”

Logo van de stad Tienen.
RV Logo van de stad Tienen.
Vanaf januari kan je bij het Wooninfopunt van de stad terecht om melding te maken wanneer je het slachtoffer bent van discriminatie op de private huurmarkt. Dit gebeurt in samenwerking met Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum.

De toegang tot behoorlijke huisvesting is een grondrecht. Toch is er veel discriminatie op de huisvestingsmarkt. “Vooral kandidaat-huurders zonder arbeidscontract of van niet-Belgische origine worden hiermee geconfronteerd. Discriminatie is nochtans verboden bij elke fase van de verkoop of verhuur van een woning”, klinkt het bij het Wooninfopunt. 

Om de drempel te verlagen voor kwetsbare huurders die melding willen maken van discriminatie en hen te informeren over hun rechten, gaat Unia samenwerken met het Wooninfopunt. De medewerkers van deze dienst zullen klachten en gevallen van discriminatie verwerken en indien nodig helpen met het invullen van een meldingsformulier. Het Wooninfopunt is te bereiken op het nummer 016/80.57.71 en via mail naar wooninfopunt@tienen.be. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sonia Lockkamper

  dan verkoop ik gewoon mijn eigendom plaats te verhuren punt

 • Peter Berg

  Dan kan je het ook discriminatie noemen als ze mij zonder diploma niet willen aanwerven als dokter bvb. Voor mensen zonder inkomen bestaan er sociale woningen. De gewone verhuurder heeft ook graag zijn centen op tijd en zijn woning in één stuk terug. Het is de politiek die sociaal huisvestingsbeleid heeft laten slabakken. Men moet nu niet met allerlei regeltjes de eigen incompetentie proberen te verdoezelen.

 • Geert Smets

  Heb al te maken gehad met wanbetaler die huis afbreekt en met de glimlach wordt uitgedreven. Alle gerechtskosten voor mij want ze zit al in eindeloze schuldbemiddeling. Waar zijn de rechten van de verhuurder. Wie bij mij geen vast inkomen heeft kan niet huren. Al teveel miserie gehad.

 • stefan crama

  En de bescherming van de verhuurders????