Zaalvoetbalploeg De Schuimforellen bemachtigt gesigneerd voetbaltruitje van Ronaldo voor tombola Olivier De Duivelcup

Er valt een gesigneerd truitje van Ronaldo te winnen op het voetbaltornooi van De Schuimforellen.
Sam Vanacker Er valt een gesigneerd truitje van Ronaldo te winnen op het voetbaltornooi van De Schuimforellen.
Op zaterdag 4 mei is de jaarlijkse Olivier De Duivelcup van zaalvoetbalploeg De Schuimforellen aan de veertiende editie toe. Aan het gezellige voetbaltornooi wordt zoals de traditie het wil een tombola met gesigneerde voetbalshirts gekoppeld. Absolute topper dit jaar is een gesigneerd T-shirt van niemand minder dan Christiano Ronaldo.

De succesformule van de Olivier De Duivelcup blijft ongewijzigd. Vierentwintig liefhebbersploegen binden vanaf 9 uur ‘s morgens de strijd aan op het derde veld van VV Tielt. Er is een ruim terras, over de middag is er een vat te winnen met een ‘latje trap’-competitie, doorlopend zijn tombolalotjes te koop en rond 18 uur wordt de finale gespeeld. Daarna volgt de prijsuitreiking en de tombolatrekking. En bij die trekking gaan straks enkele jongensdromen in vervulling.

Straffe truitjesjagers

Met de tombola vallen net als vorig jaar gesigneerde voetbalshirts te winnen. En het zijn niet van de minste. Er zijn truitjes van onder meer Hazard en Fàbregas, maar de absolute topper komt dit keer uit Juventus. “We hebben een gesigneerde Ronaldo kunnen bemachtigen”, zegt Leander Verdievel, die samen met voorzitter Matthias Casaert het truitjesjagersteam vormt van de Schuimforellen. “Ik had geen antwoord gekregen op mijn e-mail, maar plots stond een opvallend enthousiaste koerier aan mijn deur met een pakje van Juventus”, glundert Verdievel. “Dan spring je uiteraard een gat in de lucht, zeker aangezien die clubs dagelijks honderden mails krijgen met de vraag om een truitje.”

Op internet worden voor een gesigneerd truitje van Ronaldo bedragen geboden van minstens vijfhonderd euro. Bij ons betaal je vijf euro voor zeven tombolalotjes

Schuimforel Rutger Vanseveren

Schuimforellen in het Russisch

Volgens Casaert en Verdievel is een goede mail opstellen voor een voetbalclub een vak apart. “Ik ga hier niet al mijn geheimen verklappen, maar je moet proberen om op te vallen. Met ‘Hi, I’m a fan. Can I have a shirt please?’ ga je gegarandeerd een standaard negatief antwoord krijgen. Als je daarentegen een verhaal te vertellen hebt en de ontvanger van de mail kan doen lachen sta je al een heel eind verder. Anderzijds moet je ook gewoon geluk hebben met de persoon bij wie de mail terecht komt. Af en toe laten we onze teksten zelfs vertalen. ‘Schuimforellen’ in het Russisch, in het Italiaans of in het Frans klinkt op zich al grappig.”

Jongensdromen vervullen

De tombola leverde vorig jaar 1.500 euro op voor het goede doel, maar vermoedelijk wordt dat bedrag dit keer overschreden. “Op internet doen voor een gesigneerd truitje van Ronaldo bedragen de ronde van minstens vijfhonderd euro”, gaat Rutger Vanseveren verder. “Bij ons betaal je vijf euro voor zeven tombolalotjes. Hoe meer lotjes je koopt, hoe groter uiteraard de kans op het T-shirt. Het draait voor ons nog steeds om het vervullen van jongensdromen, niet om geld. Daarom zijn er op ons tornooi trouwens ook geen geldprijzen te winnen. Dat zit gewoon niet in het DNA van De Schuimforellen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.