Vroedvrouw Sint-Andriesziekenhuis vertrekt als vrijwilligster naar Rwanda

Team Rwanda bestaat uit Dagmar Bert, Karlien Danneels, Filip Vervisch, Iris Poignie, Rik Vandeputte en Astrid Deklerck.
rv Team Rwanda bestaat uit Dagmar Bert, Karlien Danneels, Filip Vervisch, Iris Poignie, Rik Vandeputte en Astrid Deklerck.
Iris Poignie, vroedvrouw in het Sint-Andriesziekenhuis, is vertrokken met haar dochter en vier vrienden naar Rwanda om er vrijwilligerswerk te doen. De zes zullen er hun schouders zetten onder de projecten van vzw IMPORE.

‘Team Rwanda’, zoals ze zichzelf noemen, bestaat naast Iris Poignie en haar dochter Astrid uit Dagmar Bert, Karlien Danneels, Filip Vervisch en Rik Vandeputte. Samen gaan ze twee weken op inleefreis naar Butare, een stad in het zuiden van het land. Ze gaan er hun schouders zetten onder enkele projecten van vzw IMPORE. Die vereniging werd opgericht door Luk Cannoodt, die met een Rwandese getrouwd is, en ook de oom van Iris is.  

“Als vroedvrouw ga ik er de gezondheidscentra en de materniteit bezoeken. Zo hebben we in het Sint-Andriesziekenhuis tweehonderd lege flessen voor handhygiëne verzameld. Die zullen we ter plaatse verdelen. Handalcohol wordt er nu al geproduceerd, maar de flessen met het pompsysteem zijn duur”, weet Iris. “Mijn dochter Astrid zal er Engelse les geven aan ondervoede kinderen met een leerachterstand. Verder hopen we vooral de kinderen een volwaardig middagmaal te kunnen bieden.” 

Behalve de lege flessen hebben de zes ook kinderkledij, handschoenen, gips, verpleegschorten en zelfs een kinderfiets bij. Hun belevenissen zijn te volgen op www.facebook.com/Team-Rwanda-240329176862670/
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.