Voetbalmatch tussen caféploegen eindigt in vechtpartij na racistische uitspraken: parket vordert 4 maanden cel

De feiten vonden plaats tijdens een match in het cafévoetbal in Tielt. (illustratiebeeld)
Thinkstock De feiten vonden plaats tijdens een match in het cafévoetbal in Tielt. (illustratiebeeld)
Een uit de hand gelopen voetbalmatch tussen twee cafévoetbalploegen in Tielt is donderdagmorgen voor de rechter geëindigd. Een 32-jarige Meulebekenaar van Turkse afkomst riskeert vier maanden cel voor een vuistslag die hij uitdeelde. Erol Y. kreeg tijdens de wedstrijd racistische uitspraken naar het hoofd geslingerd, maar ontkent dat hij daarop klappen gaf aan een speler van de tegenpartij.

Erol Y. (32) uit Meulebeke speelde op 30 september 2017 voor cafévoetbalploeg Osmanli Diamohk op het veld van Batavia Tielt. De wedstrijd verliep aanvankelijk zonder incidenten. “Tot ik de 0-2 scoorde”, vertelde de beklaagde tijdens de zitting in de Brugse rechtbank. “Plots begonnen de supporters van de thuisploeg allerlei dingen te roepen naar mij.” Volgens zijn advocaat én de burgerlijke partij ging het om racistische uitspraken. Na de wedstrijd, die nog op 3-2 eindigde, ging Erol Y. verhaal halen bij de thuissupporters. Hij gaf een duw aan een van hen, waarna enkele spelers tussenkwamen. 

Een bankzitter van Batavia Tielt werd kort nadien langs achteren aangevallen. Volgens getuigen gaf Erol Y. hem een vuistslag in het gezicht, waardoor de man twee voortanden kwijtraakte. “Ik begrijp waar de beklaagde zijn woede vandaan kwam, maar zijn reactie was buiten proportie”, vertelde hij. “Hij had niet moeten reageren naar de spelers die net waren tussengekomen.” Erol Y. ontkent dat hij een vuistslag heeft uitgedeeld aan het slachtoffer. “Na het tumult met de thuissupporters was voor hem de kous af”, aldus meester Soenen. “Hij wandelde terug naar de kleedkamers en heeft niets met die vuistslag te maken.” Het parket vorderde vier maanden cel. Uitspraak op 24 oktober.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sebastian Peeters

    Er is een verschil tussen dingen roepen om de tegenstander uit concentratie te brengen en racisme. Dit gezegd zijnde van een ex-voetbalspeler met ros haar. Je concentreert u gewoon op het spel, hoe groot uw ego ook is. Tijdens het spel zijn jullie een soort van vijand die wil winnen, na het spel ga je gezellig handjes schudden.

  • JOHNNNY Fold

    Alles voor de sport. OM is wel rap met vorderen van straffen. En wat ga je doen de racistische uitspraken beste procureur ?!?