Vlaamse vrouw (31) overleeft als bij wonder zware crash op Australische weg

Kjill Callewaert was zeven maanden geleden naar Australië vertrokken voor de reis van haar leven.
7 News Central Queensland/ Instagram Kjill Callewaert was zeven maanden geleden naar Australië vertrokken voor de reis van haar leven.
Kjill Callewaert, een 31-jarige vrouw uit Tielt, is woensdag gewond geraakt bij een ongeval in Australië. Ze was samen met twee vrienden onderweg naar een stadje aan de noordoostkust toen plots een wallaby voor haar wagen sprong. “Daardoor moest Kjill uitwijken en verloor ze de controle over het stuur, waardoor ze drie keer over de kop gingen”, vertelt haar vader Daniël Callewaert. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Kjill Callewaert vertrok zeven maanden geleden naar Australië voor de roadtrip van haar leven. Ze kocht er een auto, maakte die zelf helemaal klaar en vertrok vervolgens vanuit Perth. In de stad Cairns, in het noordoosten van Australië, verbleef ze een paar maanden om er te werken. 

Grote hoofdwonde

Een week geleden zette ze haar roadtrip verder met een Fransman en een Argentijnse vrouw die ze tijdens haar rondreis in Australië had leren kennen. Tijdens die rit, die over stoffige wegen loopt in de outback, zeg maar ‘the ‘middle of nowhere’, liep het deze week fout. Op een onverharde baan in een verlaten gebied, ten westen van Calliope in de staat Queensland, moesten ze plots uitwijken voor een wallaby - een kleine kangoeroe - die voor de wagen was gesprongen. Om een zware crash tegen een boom te voorkomen, gooide Kjill het stuur weer om. Vervolgens ging de auto drie keer over de kop. “Ik kreeg gisteren plots telefoon van mijn dochter vanuit het ziekenhuis", vertelt vader Daniël Callewaert. “Ze belt anders nooit, dus ik wist dat het ernstig was. Toen ze vertelde wat er gebeurd was en dat ze drie keer over de kop is gegaan, stond mijn hart even stil. Ze heeft een snijwonde van aan haar voorhoofd tot aan haar achterhoofd. Dat is ondertussen geniet in het ziekenhuis. Ook haar duim is gebroken en ze heeft kneuzingen en blauwe plekken. Mijn dochter heeft enorm veel geluk gehad, voor hetzelfde geld was ze er niet meer.”

Naar Sydney

Het is een lokale boer die per toeval op de plaats van het ongeval passeerde die de hulpdiensten kon verwittigen. “Op dit moment verblijft Kjill in een huis van het Rode Kruis, nadat ze het ziekenhuis kon verlaten. Morgen gaat ze een week bekomen bij vrienden die ze leerde kennen in Cairns. Op 4 februari vliegen wij naar Sydney waar we onze dochter zullen zien. Die reis stond al gepland en het was de bedoeling om dat met haar een tijdje mee te rijden in haar auto, dat zal er nu niet meer in zitten natuurlijk. Kjill wil wel blijven tot haar visum afloopt in mei, zo vastberaden is ze wel.” 

De Argentijnse vriendin van Kjill liep een breuk op, de Fransman heeft enkele kneuzingen. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • cecil atherton

    Het is daarom dat auto's, vrachtwagen en bussen een bull-bar hebben in Australië. Kwestie van gewoon door te kunnen rijden als 1 van de mil-joe-nen skippies voor je in springt en zo dwaze ongevallen in 'the-middle-of-nowhere', waar je soms maanden geen mens ziet, te vermijden.