Vlaamse feestdag noodgedwongen gevierd in Europahal

Door het dreigende wolkendek werden alle speeltuigen binnen opgezet.
Vanacker Door het dreigende wolkendek werden alle speeltuigen binnen opgezet.
De laatste katers van de Tieltse feesten zijn nog maar net verdwenen, maar dat belet de Europastad niet om het podium op de markt twee dagen later gewoon nog eens te gebruiken, dit keer voor het feest van de Vlaamse Gemeenschap, met een optreden van Frank Boeijen.

Net zoals vorig jaar hoort bij dat feest ook een uitgebreide kindernamiddag op de markt, maar het dreigende wolkendek gooide roet in het eten. Alle speeltuigen en springkastelen werden opgezet in de Europahal, al viel er haast geen druppel.


"Spijtig dat het weer van tijdens het weekend niet is blijven duren", zegt jeugdconsulent Steven De Bie. "We hebben het weerbericht nauwlettend in de gaten gehouden, maar aan een nat springkasteel heeft niemand wat, dus namen we het zekere voor het onzekere.


Sowieso hebben we de gekke fietsen en de go-carts wel buiten op de parking kunnen zetten aangezien het toch droog bleef, dus ik denk niet dat de kinderen het zo erg vonden. Net als vorig jaar hadden we ongeveer driehonderd kinderen. Alleen hebben de ouders nu niet kunnen genieten van een terrasje op de markt."


(SVR)