VIVES noteert tien procent meer inschrijvingen

VIVES gaat het nieuwe academiejaar in met een stijging van tien procent op het vlak van nieuwe inschrijvingen. De hogeschool telt zo'n 13.000 studenten.

VIVES telt zes studiegebieden, gespreid over de campussen Brugge, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Tielt en Torhout. Stijgers zijn Handelswetenschappen en Bedrijfskunde (+39 procent in Kortrijk en Brugge), Industriële Wetenschappen en Technologie (+18 procent in Oostende en Kortrijk), Gezondheidszorg (+15 procent in Brugge, Kortrijk en Roeselare), Biotechniek (+14 procent in Roeselare) en Sociaal-Agogisch Werk (+7 procent in Kortrijk). Een daling is er bij het studiegebied Onderwijs (-10 procent in Brugge, Torhout en Tielt).

Derde academiejaar

VIVES ontstond nadat de vroegere Katholieke Hogeschool Zuid-West-Vlaanderen (KATHO) en de Katholieke Hogeschool Brugge-Oostende (KHBO) fuseerden, en gaat nu zijn derde academiejaar in. Er zijn ruim 1.200 personeelsleden aan de slag. "De evolutie van de inschrijvingscijfers toont aan dat we de goede kant opgaan en het vertrouwen krijgen van onder meer jongeren en hun ouders", zegt algemeen directeur Joris Hindryckx. (KPK/CDR)