Vijf volwassenen en vier kinderen gewond bij zware botsing

De brandweer bij één van de zwaar beschadigde wagens.
Foto JVK De brandweer bij één van de zwaar beschadigde wagens.
Maar liefst negen mensen moesten zondagavond naar het ziekenhuis worden afgevoerd na een zware botsing op het kruispunt van de Ringlaan met de Ruiseledesteenweg in Tielt.

Rond kwart voor acht draaide een Dacia Sandero die uit de richting van Pittem kwam, linksaf de Ruiseledesteenweg in. De wagen werd daar vol in de rechterflank geraakt door de Mercedes Vito van een gezin met vier kinderen uit Tielt. Die wagen kwam uit de richting van Deinze. De hulpdiensten - met helikopter - kwamen massaal ter plaatse. Iedereen werd naar het ziekenhuis overgebracht, maar de verwondingen vielen uiteindelijk nog mee. De 18-jarige A.B. uit Haaltert was er het ergst aan toe en werd naar het ziekenhuis in Roeselare overgebracht. Hij zat een tijdlang gekneld op de passagierszetel van de Dacia Sandero. De brandweer van Tielt had het moeilijk om hem heelhuids uit het autowrak te krijgen.

Opruimwerken

De twee andere inzittenden, de bestuurster N.V. (22) uit Gavere en M.D. (22) uit Lovendegem, raakten slechts lichtgewond. In de Mercedes Vito zaten A.V. (35) en haar echtgenoot F.D. (39), die eerder lichte verwondingen opliepen door het ongeval. Hun vier kinderen, drie jongens en een meisje tussen 1 en 8 jaar oud, kwamen er met de schrik vanaf. Het parket stuurde geen deskundige ter plaatse, maar het duurde wel meer dan een uur vooraleer het kruispunt was opgeruimd. De burgemeester van Tielt Els De Rammelaere kwam ook ter plaatse en bevestigde dat het kruispunt regelmatig het toneel is van een zwaar ongeval. "Maar het gaat hier om twee gewestwegen die samenkomen en die dus onder de bevoegdheid vallen van het Agentschap Wegen en Verkeer. In het najaar wordt het kruispunt aangepakt door AWV. Het kruispunt wordt heraangelegd en er zullen onder meer ontruimingspijlen bijgeplaatst worden die het kruispunt een stuk veiliger moeten maken", weet de burgemeester. (BDW)