Verblind door de zon: 80-jarige vrouw botst tegen verkeersbord

De brandweer moest anderhalve week geleden ook al op pad naar de Stokerijstraat, om er de modder te ruimen die een dag eerder achtergelaten werd door de deelnemers aan de veldtoertocht van WTC Tielt Sportief.
Hans Verbeke De brandweer moest anderhalve week geleden ook al op pad naar de Stokerijstraat, om er de modder te ruimen die een dag eerder achtergelaten werd door de deelnemers aan de veldtoertocht van WTC Tielt Sportief.
Een banaal ongeval heeft dinsdag hinder veroorzaakt tijdens het spitsuur in Tielt. Een auto was er tegen een verkeersbord geknald en was op de middenberm tot stilstand gekomen.

Een vrouw van 80 jaar uit Tielt volgde dinsdag rond 16 uur de Stokerijstraat in Tielt. Dat is een zijstraat van de Wingensesteenweg, vlakbij het kruispunt met de Ringlaan. Na 150 meter in de Stokerijstraat is er een scherpe bocht naar links waar vroeger al veel ongevallen gebeurden. Daarom werd destijds een middenberm aangelegd om te verhinderen dat auto’s er nog uit de bocht zouden gaan. Er staan ook verkeersborden die waarschuwen voor de gevaarlijke situatie. 

De automobiliste was verblind door de laaghangende zon en knalde tegen een van die borden. Daarna kwam haar wagen tot stilstand op de middenberm. De auto raakte onderaan beschadigd en lekte olie. Daarom werd de brandweer opgeroepen om de smurrie op te ruimen. 

Anderhalve week geleden moest de brandweer ook al naar dezelfde plek om modder te ruimen die achtergelaten was door deelnemers van een mountainbikewedstrijd.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.