Exclusief voor abonnees

Vader sluit slagerij nadat zoon vermoord werd met kruisboog: “Bjorn had mijn levenswerk moeten verder zetten”

Slager Hans De Vrieze gooit na 33 jaar de handdoek in de ring.
Sam Vanacker Slager Hans De Vrieze gooit na 33 jaar de handdoek in de ring.
Iets meer dan een jaar nadat zijn zoon Bjorn vermoord werd met een kruisboog gooit slager Hans De Vrieze (56) de handdoek in de ring. Op 11 juli gaat Slagerij Hans dicht na 33 jaar. “Bjorn was niet alleen mijn zoon, hij was ook mijn opvolger. Als hij er nog was geweest, was alles anders gelopen. Hij had mijn levenswerk moeten verder zetten.”

Bjorn De Vrieze (28) werd op 1 mei 2018 gedood met een kruisboog door liefdesrivaal Jordy V. De dader zit nog altijd in de cel. Omdat Bjorn wekelijks 65 tot 70 uur in de slagerij van zijn vader in de Bruggestraat werkte, was het voor Hans De Vrieze (56) niet makkelijk de zaak nog verder te runnen, maar begin juni heropende Hans toch zijn zaak. “We wilden ons levenswerk niet zomaar verloren laten gaan. Bovendien wou ik niet toelaten dat die persoon (de slager doelt op  dader Jordy V., nvdr) ons leven zou bepalen. Met nieuwe moed hebben we dus de zaak heropend.”

Je hebt 27% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JOHNNNY Fold

  In slechte tijden worden de zelfstandigen niet geholpen door eender welke instantie. Schuld vd overheid hier.

 • Elisa deJong

  Vreselijk die moord weet t nog.... Sterkte...

 • christianne bruyland

  U verdient veel lof door uw moed en doorzettingsvermogen, hopelijk vindt u stillaan ook opnieuw wat levensgeluk door wat dan ook...zij die beseffen wat je doormaakt, komen u hopelijk ook veel steun toewensen...moge de naderende zomer u veel mooie herinneringen bezorgen en uw gemoed ook de vreugde laten herbeleven. Hou vol.

 • wim Pelgrims

  Beste Hans, jouw beslissing om te stoppen zal zeker niet genomen zijn uit een bevlieging maar wel overwogen... Na alles wat er gebeurd is is dit een logisch gevolg alleen voor Uw trouwe klanten is dit ook een mokerslag..... Ook wij zijn diep geschokt van dit nieuws... We steunen u volop en wensen u veel sterkte in het verdere verloop van het proces en uw verdere leven.. Gr wim en Nathalie