Spookrijder zwaargewond na botsing in dichte mist

De bestuurder van de bestelwagen Peugeot raakte zwaargewond.
Foto Lieven Samyn De bestuurder van de bestelwagen Peugeot raakte zwaargewond.
Een botsing in de dichte mist op de E403 heeft een 25-jarige automobilist uit Izegem vrijdagnacht bijna het leven gekost. De werknemer van het Waregemse IT-bedrijf Effix schatte bij het nemen van de snelweg wellicht de situatie verkeerd in en kwam op de snelweg terecht als spookrijder.

Tussen de op- en afritten van Roeselare-Haven en Roeselare-Izegem kwam het iets voor half vijf tot een zware frontale botsing. Even voordien was bij de federale wegpolitie de melding van een spookrijder binnengelopen. Op de rechter rijstrook richting Brugge zag vrachtwagenbestuurder Youri Schraepen uit Tielt plots de spookrijdende bestelwagen Peugeot van de Izegemnaar uit de mist opduiken. Hij probeerde het stuur nog om te gooien maar een botsing was onvermijdelijk. Door de klap kwamen beide voertuigen aan de linkerkant van de snelweg tegen de vangrail terecht. Youri en zijn zoon Bram (14) bleven zo goed als ongedeerd.

Stabiel

Erger was het gesteld met de twintiger uit Izegem achter het stuur van de bestelwagen. Hij moest door de brandweer uit zijn verhakkeld voertuig worden bevrijd en kreeg de eerste zorgen door een toegesneld MUG-team toegediend. Met levensgevaarlijke verwondingen werd hij naar het ziekenhuis AZ Delta in Roeselare overgebracht. "Maar zijn toestand is ondertussen gelukkig stabiel", klinkt het bij de zaakvoerder van Effix Hendrik Béatse uit Waregem. "Het levensgevaar is geweken. Dat is voor ons de grootste opluchting. Hij kroop alvast door het oog van een naald. Wat er fout liep, weet ik ook niet." Vermoedelijk speelde de dichte mist een rol bij de verkeerde inschatting van de spookrijder. (LSI)