Sponsors afgelaste Nacht van de Koers schenken aankoopbonnen aan zorg Tielt

Dankzij enkele gulle sponsors kan het team achter de Nacht van de Koers het personeel van Deken Darras 220 cadeaubonnen geven.
Sam Vanacker Dankzij enkele gulle sponsors kan het team achter de Nacht van de Koers het personeel van Deken Darras 220 cadeaubonnen geven.
Eind april had in Vichte al voor het zesde jaar op rij de Nacht van de Koers van Megavelo moeten plaatsvinden, maar door de coronacrisis is het evenement afgelast. Het ingezamelde sponsorgeld werd echter goed gebruikt.

“De voorbereidingen waren zo goed als rond en veel sponsors, waaronder ook onze hoofdsponsor Nissan Tielt, hadden al toegezegd”, zegt Klaas Carrette. “Aangezien De Nacht van de Koers afgelast is, deden we het voorstel om het goede doel en de helden van de zorg te steunen in de plaats van het geld terug te betalen. De meeste sponsors waren meteen akkoord.”

Eerder stortte de organisatie ook al 1.800 euro aan Kom op tegen Kanker via vzw De Nachtlichtjes. Met het ongebruikte sponsorgeld werden nog eens 220 Tieltbonnen van 10 euro en 80 Anzegembonnen van 25 euro gekocht. Zo wordt niet alleen het zorgpersoneel bedankt, maar worden de lokale handelaars in Tielt en Anzegem ook gesteund. De Tieltbonnen werden vrijdag overhandigd aan de inkom van rusthuis Deken Darras.