Slechts 394 Tieltenaars deden mee aan digitaal participatietraject Kiesmee.be

RV
Amper 394 inwoners van (groot-)Tielt hebben meegedaan aan de digitale burgerbevraging Kiesmee.be. Dat is 2,3 procent van alle Tieltenaars boven de 16 jaar. “We hadden op wat meer respons gehoopt, maar qua aantal is dit vergelijkbaar met gelijkaardige participatietrajecten.”

Via de digitale enquête wou het stadsbestuur in kaart brengen waar de prioriteiten voor de nieuwe legislatuur volgens de Tieltenaars moesten liggen. “Vooral bij de -25-jarigen hadden we op wat meer respons gehoopt, maar in feite is 2,3 procent een gemiddelde score bij zulke participatietrajecten. Hoe dan ook zijn we erin geslaagd meer mensen te bereiken dan wanneer we bijvoorbeeld een gespreksavond hadden georganiseerd”, reageert schepen van Communicatie Pascale Baert (Iedereen Tielt).

Concreet konden inwoners via Kiesmee.be zelf kiezen hoeveel budget ze toewezen aan welk beleidsdomein. Het meest populaire beleidsdomein blijkt ‘Mobiliteit, Fietsbeleid en Openbare werken’. Volgens de burgers zou 38 procent van het stadsbudget naar dat domein mogen gaan. Op de tweede plaats qua budget staat Veiligheid, gevolgd door Landbouw, Milieu en Natuur. “Dat resultaat bevestigt ons buikgevoel. We zullen er rekening mee houden bij de opmaak van de meerjarenplanning. Via de enquête konden de mensen trouwens ook vrije suggesties doen en daar zitten ook enkele waardevolle ideeën bij die het onderzoeken waard zijn.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim Pelgrims

    Zo zie je eens te meer wat het Tielts stadsbestuur voorsteld... Hoe meer mensen erbij betrokken geraken hoe meer verschillende uiteenlopende meningen er zullen zijn... Men kan nu al soms niet tot besluiten en overeenkomsten komen met 40 man laat staan van naar de helft van Tielt te moeten... En daarbij... Ze doen toch hun zin...