Slager opent restaurant in beschermde hoeve

José Vanbeselaere specialiseert zich in Het Tomme Goed in gegrild vlees op het haardvuur.
Foto BCL José Vanbeselaere specialiseert zich in Het Tomme Goed in gegrild vlees op het haardvuur.
José Vanbeselaere (53) opent vandaag zijn nieuwe restaurant Het Tomme Goed in de Rijkegemkouterstraat in Tielt. Iedereen kent José vooral als slager, want hij baatte jaren slagerij José uit in het centrum.

Nu gooit hij het over een andere boeg. "In 2006 kocht ik de historische hoeve waar nu mijn restaurant is ondergebracht", vertelt hij. "Vorig jaar maakte ik de eerste plannen. Ik heb alles authentiek gehouden. De oude stallen staan er nog zoals ze vroeger gebouwd werden: eten kan in de opgeknapte koeienstallen, de toiletten bevinden zich in de paardenstal. Het was niet makkelijk, want de hoeve is beschermd erfgoed. Elk deurgat dat afgesloten werd, moest ergens anders opnieuw gemaakt worden."


José wil zich specialiseren in vlees grillen. "Het is mijn passie. In Het Tomme Goed zullen de klanten me overigens aan het werk kunnen zien, want we hebben een houtvuur in het midden van het restaurant gebouwd. Er is plaats voor honderd mensen. In het weekend zal het restaurant gesloten zijn, maar kan de zaal wel geboekt worden voor feesten. Boven is er ook nog een vergader- en conferentiezaal voor zestig mensen."


Meer info op www.hettommegoed.be. (BCL)