Sint-Andriesziekenhuis opent vergaderzaal vernoemd naar wijlen Frank Bogaert

Het Sint-Andriesziekenhuis beschikt voortaan over een 'Frank Bogaert'-zaal. De zaal werd ingehuldigd in aanwezigheid van de familie van de overleden schilder. We zien vlnr Greet Bogaert, historica Ann Callens, Chris Botterman, Arjan Bogaert en Luc Vannieuwenhuyze. Ook Bas en Lou, de kleinzonen van Frank Bogaert, waren er bij.
Sam Vanacker Het Sint-Andriesziekenhuis beschikt voortaan over een 'Frank Bogaert'-zaal. De zaal werd ingehuldigd in aanwezigheid van de familie van de overleden schilder. We zien vlnr Greet Bogaert, historica Ann Callens, Chris Botterman, Arjan Bogaert en Luc Vannieuwenhuyze. Ook Bas en Lou, de kleinzonen van Frank Bogaert, waren er bij.
In het Sint-Andriesziekenhuis is een nieuwe vergaderzaal geopend en omgedoopt tot de ‘Frank Bogaert’-zaal. Naar aanleiding van de opening gaf het stadsbestuur van Tielt achttien kunstwerken van de overleden Tieltse kunstschilder in bruikleen van het ziekenhuis. 

“Het Sint-Andriesziekenhuis heeft al langer de traditie om vergaderruimtes en zalen te vernoemen naar kunstenaars. Zo beschikken we ook al over een Ensorzaal en een Permekezaal”, legt voorzitter van de raad van bestuur Chris Botterman uit. “Bij wijze van eerbetoon aan Frank Bogaert hebben we onze tiende vergaderzaal naar hem vernoemd.”

Ter gelegenheid van de opening van de zaal stelde het stadsbestuur achttien werken voor negen jaar ter beschikking van het ziekenhuis. “De werken maken deel uit van de reeks ‘Ode aan de IJdelheid’”, weet burgemeester Luc Vannieuwenhuyze (CD&V). “Met het stadsbestuur hebben we door de jaren heen honderd werken van Bogaert gekocht. De helft daarvan hangt in de koppenzaal in het stadhuis, maar omdat kunst gezien moet worden, besloten we een selectie ter beschikking te stellen van het ziekenhuis.”

De nieuwe zaal werd ingehuldigd in aanwezigheid van Arjan en Greet Bogaert, respectievelijk de zoon en zus van de in 2014 overleden kunstenaar. Ook Bas (8) en Lou (4), de kinderen van Arjan en dus de kleinkinderen van Frank Bogaert, waren er bij.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.