Schobbejaks Hoogte verwelkomt nieuwe struisvogelkuikentjes

Bert Neirinck van struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte met het eerste struisvogelkuikentje van het jaar.
Guus Neirinck Bert Neirinck van struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte met het eerste struisvogelkuikentje van het jaar.
Struisvogelboerderij Schobbejaks Hoogte in Aarsele heeft de ooievaar op bezoek gekregen. Het eerste struisvogelkuikentje werd afgelopen vrijdagavond geboren. In de loop van zaterdag, zondag en maandag kreeg het kuikentje gezelschap van honderd neefjes en nichtjes.

“De eerste eieren gingen zes weken geleden allemaal tegelijk in onze broedmachine. Al betekent dat uiteraard niet dat ze ook allemaal tegelijk zullen uitkomen. Tussen het eerste en het laatste kuikentje kan toch al snel vier dagen zitten. Het ene is wat nieuwsgieriger dan de andere”,  zegt dierenarts en struisvogelexpert Bert Neirinck. “Wist je dat struisvogelkuikens zich trouwens uit hun ei stampen? Kippenkuikens hebben een eitand waarmee ze de schaal kapot pikken, maar struisvogelkuikens hebben geen eitand. Daardoor leren ze al van bij de geboorte hun sterke poten goed te gebruiken.”

Volgens Bert belooft het een goed kweekseizoen te worden. “Honderd eieren is sowieso al veel voor een eerste lading. Ondertussen zijn de andere twee broedmachines ook gevuld, waardoor we vanaf nu bijna elke twee weken nieuwe kuikentjes zullen hebben.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.