Renovatie inkomhal en gevel cultuurcentrum Gildhof met een jaar uitgesteld

Cultuurcentrum Gildhof krijgt pas volgende zomer een nieuwe gevel en inkomhal.
Foto Sam Vanacker Cultuurcentrum Gildhof krijgt pas volgende zomer een nieuwe gevel en inkomhal.
De renovatie van de inkomhal en gevel van cultuurcentrum Gildhof zal een jaar langer op zich laten wachten. Na de aanpak van de schouwburgzaal wilde de gemeente die aanpakken, maar door omstandigheden moet het die werken nu uitstellen.

De opsmuk van de gevel en inkomhal zou deze zomer plaatsvinden, zodat alles bij het begin van het nieuwe cultuurseizoen in september weer piekfijn zou ogen. Omdat maar één aannemer op het bestek heeft geantwoord en bovendien een redelijk hoge prijs vroeg, wil de stad de inschrijvingstijd voor andere aannemers nu verlengen. Omdat veel aannemers een drukke zomer hebben, hoopt de stad met het uitstel van de werken meer kandidaten aan te trekken en de prijs te kunnen drukken. Omdat renoveren tijdens het cultuurseizoen voor de stad geen optie is, wil ze de werken meteen een jaar uitstellen.

De renovatieplannen houden onder andere in dat de oude boogramen van de gevel helemaal tot beneden worden doorgetrokken. Centraal komt er een nieuwe glazen draaideur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.