Profrenners van de ‘Melkerie’ rijden samen met 200 gelukkigen de Briek 100-route in: “Het koersplezier straalt van die mannen af”

De profrenners van De Melkerie reden zaterdag de Briek 100-fietsroute in.  We zien Jens Debusschere, Tim Declercq, Yves Lampaert, Jonas Rickaert, Stijn Steels, Pieter Vanspeybrouck en Bert Van Lerberghe napraten bij een glaasje in wielercafé Carlito.
Sam Vanacker De profrenners van De Melkerie reden zaterdag de Briek 100-fietsroute in. We zien Jens Debusschere, Tim Declercq, Yves Lampaert, Jonas Rickaert, Stijn Steels, Pieter Vanspeybrouck en Bert Van Lerberghe napraten bij een glaasje in wielercafé Carlito.
De renners van proftrainingsploeg De Melkerie hebben zich zaterdag van hun warmste kant laten zien in Tielt. Jens Debusschere, Tim Declercq, Yves Lampaert, Jonas Rickaert, Stijn Steels, Pieter Vanspeybrouck en Bert Van Lerberghe namen tweehonderd fans mee op sleeptouw en reden samen de nieuwe Briek Schotte-fietsroute in. De opbrengst - tweeduizend euro - ging naar het goede doel.

Het startschot van de uitverkochte ‘All-In Melkerstocht’ werd om 9.30 uur gegeven aan café Carlito. Onder leiding van de zeven profrenners van De Melkerie vertrokken twee groepen met respectievelijk 110 en 90 wielerliefhebbers in de rangen voor een fietstocht van 55 kilometer. Net voor de middag hielden ze halt aan het standbeeld van Briek Schotte in Kanegem. Terug in de Carlito kregen alle deelnemers een bord pasta voorgeschoteld en overhandigden de leden van de Melkerie een cheque van tweeduizend euro aan de stichting Me To You.

Geen valpartijen

Lode Bogaert van de Carlito, die samen met Jonas Rickaert de tocht organiseerde, is tevreden. “Even vreesden we voor het weer, maar gelukkig is het droog gebleven. De tocht is zo goed als vlekkeloos verlopen, zonder valpartijen. Wel twee lekke banden, maar we hadden een volgwagen mee en er reden vier motards per groep, dus dat was snel opgelost. De A-groep haalde een gemiddelde snelheid van 32 kilometer per uur.”

De mannen van de Melkerie overhandigen een cheque van tweeduizend euro aan Philippe Vindevogel van de Stichting Me To You, een Tieltse vzw die fondsen werft voor de strijd tegen leukemie.
Sam Vanacker De mannen van de Melkerie overhandigen een cheque van tweeduizend euro aan Philippe Vindevogel van de Stichting Me To You, een Tieltse vzw die fondsen werft voor de strijd tegen leukemie.

Steentje van 2.000 euro

“We zochten een geschikte datum voor een nieuwe trainingsrit toen Lode ons vertelde dat er in Tielt het een en ander te doen was rond de honderdste verjaardag van Briek Schotte”, legt Jonas Rickaert uit. “We besloten ook ons steentje bij te dragen en de training open te stellen en te koppelen aan de nieuwe fietsroute. De organisatie is in amper een maand gebeurd, maar doordat ik met een blessure zat, kon ik wel wat tijd vrij maken. Of er een tweede Melkerstocht komt? Voor mijn part is dit zeker voor herhaling vatbaar.”

Amateurwielrenner David Hoste was een van de tweehonderd gelukkigen die mee reed met de Melkerstocht. “Niks geen sterallures. Yves Lampaert heeft zelfs vijf minuten naast een maat van mij gefietst en een babbeltje met hem geslaan. Fantastisch sympathieke gasten. Ze stralen gewoon koersplezier uit. Fantastisch om te zien. Ook mooi dat ze hier samen nog wat napraten en ook samen van een pint kunnen genieten. Die mannen ‘jeunen’ zich. Ik ben blij dat we de kans kregen om mee te rijden.”

Samenwerking met KOERS

Het precieze traject van de nieuwe ‘Briek 100'-fietsroute ligt nog niet helemaal vast. “Ten laatste in september zal de route permanent bewegwijzerd zijn”, weet Lode Bogaert. “We werken de route nog verder uit en zijn in dat verband ook aan het praten met het KOERS-museum in Roeselare. Vermoedelijk wordt het een route van 65 kilometer tussen Tielt, Kanegem en Roeselare.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.