Poekebeek wordt verbreed

De Poekebeek wordt straks verder verbreed.
Sam Vanacker De Poekebeek wordt straks verder verbreed.
In het kader van de heraanleg van de Ringlaan gaat Aquafin straks de Poekebeek breder maken. Er komt ook een nieuw  bufferbekken aan broeierij Vervaeke-Belavi.

“Het gaat om uitgestelde rioleringswerken die destijds niet werden uitgevoerd tijdens de werken aan de Ringlaan”, legt schepen van Openbare Werken Joris Vande Vyvere (CD&V) uit. “Aquafin gaat voor de werken een strook van 964 vierkante meter grond verwerven langs de beek. Onder andere ook in de groenzones langs de Ringlaan. Alle groen dat verdwijnt, wordt in de mate van het mogelijke opnieuw aangeplant.”

Naast de verbreding van de beek komt er ook een nieuw bufferbekken. Bij overvloedige regen moet  deze extra buffer de omgeving beter beschermen tegen wateroverlast. De Oude Kapellestraat moet worden opengebroken voor de werken. “Dat is een doodlopend stuk straat, dus de hinder blijft beperkt”, weet Vande Vyvere.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.