Passie op wielen loopt fataal af

GROTE VERSLAGENHEID NA ONGEVAL DAT LEVEN KOST AAN MOTORRIJDER

Frederick Cocquyt, samen met zijn moeder Fabienne Follens, in Tenerife.
Foto Verbeke Frederick Cocquyt, samen met zijn moeder Fabienne Follens, in Tenerife.
Fabienne Follens (60), kandidaat voor de partij Focus8720 bij de gemeenteraadsverkiezingen in Dentergem, kreeg woensdagnamiddag het slechtste nieuws dat een moeder krijgen kan. Frederick (36), haar enige zoon, overleed bij een ongeval met zijn motorfiets. De uitvaart vindt volgende week donderdag plaats in intieme kring.

Een manoeuvre van een wagen die vanuit parkeerstand de weg op kwam, heeft woensdagnamiddag het leven gekost van Frederick Cocquyt uit Tielt. Dat gebeurde langs de Ruiseleedsesteenweg. Cocquyt was verrast, remde en week nog uit met zijn motorfiets, maar botste toch tegen de personenwagen. Hij werd ter plaatse gereanimeerd en vervolgens naar het UZ Gent overgebracht. Daar is hij kort na aankomst overleden. Het nieuws van zijn overlijden veroorzaakt beroering bij al wie hem kent, niet het minst bij z'n ouders. Frederick Cocquyt was het enige kind van een gescheiden koppel. Vader Marc, alias zanger Marc Morgan, runde destijds tien jaar lang een danszaal in Vloesberg, waar hij shownamiddagen organiseerde. In 1998 trok hij naar Tenerife om het er te maken als muzikant en artiest. De man was de voorbije dagen in Tielt en zou normaal gezien gisteren weer naar Tenerife vertrekken.

Motorfiets passie

Ook Frederick woonde een drietal jaar op het eiland, hij werkte er in de horeca", zegt zijn stiefvader, Jean-Claude Castelein. "Een jaar of zes geleden kwam hij terug in België wonen, laatst in de Deken Darraslaan. Hij werkte in het bedrijf Crop's, in Ooigem, en was een fervent supporter van voetbalclub Anderlecht. Daarnaast was hij niet bang om links en rechts nog wat bij te klussen. Zijn motorfiets was zijn passie. We zijn allemaal onthutst, dit had niemand verwacht. Frederick kon uitstekend rijden, hij moet echt compleet verrast zijn geweest." De man was lid van de Brotherhood Legendarios Ooigem, een motorclub met oorsprong in het Latijns-Amerikaanse land Nicaragua. Hij was een vaste stamgast in café 't Forum, in de Nieuwstraat in Tielt. Uitbater Yves Ameye is een oude schoolkameraad, beiden leerden elkaar kennen in het VTI van Waregem. Frederick Cocquyt ging er elke dag langs voor een babbel tussen pot en pint.

Focus8720

Ook voor Fabienne Follens, zijn moeder, komt het overlijden bijzonder hard aan. De 60-jarige vrouw staat op de 14de plaats van de lijst Focus8720. Het mooie resultaat dat ze volgende week zondag hoopte te halen, verzinkt echter in het niets bij de tragedie die haar omgeving nu treft. De familie wil straks in intieme kring afscheid nemen van Frederick. Dat gebeurt volgende week donderdag in Waregem.