Ontslagen werknemer vraagt vrijspraak voor poging doodslag op ex-collega

De rechtbank in Brugge.
Benny Proot De rechtbank in Brugge.
Een 40-jarige man uit Moorslede vraagt in de Brugse rechtbank de vrijspraak voor een poging tot doodslag op een ex-collega. N.S. probeerde volgens het openbaar ministerie de man omver te rijden met z'n wagen, maar die ontkent dat met klem. 

De feiten waarvoor N.S. (40) terechtstaat, speelden zich op 11 oktober 2017 af op de parking van een bedrijf in Tielt. De man had kort voordien z’n ontslag gekregen en zou z'n collega daarvoor verantwoordelijk geacht hebben. Tussen de twee waren er al langer strubbelingen op de werkvloer. “Mijn cliënt werkte als interim aan de presmachine” pleitte de advocaat van N.S. “Het slachtoffer maakte geregeld obscene gebaren in z'n richting en op 29 september sloeg hij hem zelfs met de vlakke hand in het gezicht.” Volgens  de verdediging werd N.S. ontslagen, toen hij ermee dreigde klacht neer te leggen. “De dag van de feiten wilde hij nog eens met z'n chef praten, maar die zei dat ze niet meer konden samenwerken. Op de parking heeft hij z'n ex-collega opgewacht om hem nog eens aan te spreken. Die man stapte met agressieve pas op mijn cliënt af en ging zelfs op z'n motorkap zitten. Een aanrijding is er echter nooit geweest. Mijn cliënt is gewoon rustig weggereden.”

Gas gegeven

Het openbaar ministerie ziet dat echter anders en vorderde op een vorige zitting al 3 jaar cel.“De beklaagde zag het slachtoffer wandelen op de parking en stopte om hem te laten passeren”, vertelde de procureur. “Toen hij voor de wagen stond, gaf hij plots gas en reed de man omver.” De Fransman kwam volgens het parket op de motorkap terecht en probeerde zich uit de voeten te maken. N.S. zou daarop nog eens in de richting van het slachtoffer zijn gereden. Die kon achter een geparkeerde wagen springen en ontsnapte zo aan de dood. “De beklaagde reed na het incident met gierende banden weg, maar het slachtoffer herkende hem als de collega die net ontslagen was. Volgens een getuige was hij zeker doodgereden, mocht er geen geparkeerde wagen hebben gestaan.” Uitspraak op 25 februari.