Nieuwe band van Steak Number Eight-frontman headliner op Melkrock

STAKE, de opvolger van Steak Number Eight, komt naar Melkrock.
bjorntagemose/Shoottheartist STAKE, de opvolger van Steak Number Eight, komt naar Melkrock.
STAKE, de nieuwe band rond Steak Number Eight-frontman Brent Vanneste, wordt de headliner van de 22ste editie van Melkrock in Tielt op zondag 11 augustus.

Met STAKE, Vito, PAARD., Radio Topkaas en Bagudebastard voegt vzw Heelal vijf nieuwe namen toe aan de affiche van Melkrock 2019. Eerder waren Spinvis, Crayon Sun, Jaguar Jaguar en Nieuwe Lichting-winaar Mooneye al bevestigd.

De band rond zanger-gitarist Brent Vanneste nam onlangs afscheid van de naam Steak Number Eight om nu als STAKE door het leven te gaan. Om warm te draaien voor een uitgebreide najaarstoer gaat STAKE deze zomer al spelen op een aantal festivals, waaronder dus Melkrock. Bij die optredens belooft de groep nieuw materiaal te brengen.

De lokale formatie Bagudebastard (met onder andere Tieltenaar Tore Snauwaert in de groep) opent het festival. Vito, de jonge groep rond Vito Dhaenens speelt in mei in het voorprogramma van dEUS in een uitverkochte AB en tekent present op Melkrock voor een set in de zijtent. Nog in die zijtent staat PAARD., een Gents jazztrio dat uitblinkt in improvisatie. Begin juli zijn ze te zien op Gent Jazz en een maand later dus ook op Melkrock.

Radio Topkaas ten slotte ontstond op Melkrock 2010 en is dit jaar voor het tiende jaar op rij te zien en te horen op de Watewy. “Een jubileum dat op passende wijze feestelijk gevierd zal worden”, verzekert de organisatie.

De 22ste editie van Melkrock vindt plaats op recreatiedomein Watewy op zondag 11 augustus. De ticketverkoop is gestart in afwachting van de laatste toevoegingen aan de affiche. Info en tickets op www.melkrock.com.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.