Leerlingen De Bron slepen Europese award in de wacht

6WEW6b, 6WEW8, 6WEW6a, 3WET en 2MOD van De Bron werken samen met leeftijdsgenoten uit verschillende Europese scholen.
Sam Vanacker 6WEW6b, 6WEW8, 6WEW6a, 3WET en 2MOD van De Bron werken samen met leeftijdsgenoten uit verschillende Europese scholen.
Vrije ASO-school De Bron mag zich voor het tweede jaar op rij officieel een Europese eTwinningschool noemen. ‘eTwinning’ houdt in dat leerlingen via digitale weg met leeftijdsgenoten uit buitenlandse scholen samenwerken aan een project.

In De Bron lopen dit schooljaar vier zulke projecten. De leerlingen van 6WEW6b en 6WEW8 werken samen met leeftijdsgenoten uit Italië aan een project over veiligheid in auto’s, 6WEW6a werkt rond balsporten met Franse en Italiaanse leerlingen, de leerlingen van 3WET doen met Zweedse collega-studenten onderzoek naar krachtoverbrenging en de leerlingen van 2MOD werken met Nederlandse studenten samen rond wiskunde in de schilderijen van Escher.

In april werd ook bekendgemaakt dat het project ‘Mars here we come’ van de leerlingen van 3WET van schooljaar 2017-2018 bekroond wordt met de Europese Marie Curie Prijs. Dat is de prijs voor beste Europese eTwinningproject in de categorie wetenschappen en wiskunde. Het is het tweede schooljaar op rij dat een eTwinningproject van De Bron deze internationale prijs in de wacht sleept.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.