Leerlingen De Bron houden inzamelactie voor voedselbedelingscentrum De Doorgang

De Bron zamelde voedsel en verzorgingsproducten in voor De Doorgang
RV De Bron zamelde voedsel en verzorgingsproducten in voor De Doorgang
De leerlingen van De Bron hebben zich vorige week van hun warmste kant laten zien met een inzamelactie voor het goede doel. In totaal zamelden de leerlingen 1.549 voedings-en verzorgingsproducten in voor voedselbedelingscentrum De Doorgang.

Het initiatief voor de actie ontstond bij 4 Humane Wetenschappen. Die klas was eind januari op bezoek geweest bij ‘De Doorgang’, de Tieltse afdeling van de Sint-Vincentiusvereniging. Elke maand wordt er voedsel bedeeld aan ongeveer tweehonderd gezinnen die het moeilijk hebben. Onder de indruk van de werking beslisten de leerlingen om zelf een inzamelactie op poten te zetten, waarbij ze alle klassen van De Bron opriepen om voedings- en verzorgingsproducten te verzamelen. 

Tijdens een slotmoment op vrijdag 22 maart werd in aanwezigheid van Dirk Van Buren van De Doorgang bekend gemaakt dat de leerlingen uit klas 2MODf (tweede moderne wetenschappen) het meeste producten hadden ingezameld. Onder een stralende lentezon werd de klas getrakteerd op een ijsje.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.