Kunstatelier van Mivalti voortaan officiële vestigingsplaats van Stedelijke Kunstacademie

Bewoners van centrum voor personen met een beperking Mivalti die gebruik maken van het kunstatelier worden straks officiële leerlingen van de Stedelijke Kunstacademie
Sam Vanacker Bewoners van centrum voor personen met een beperking Mivalti die gebruik maken van het kunstatelier worden straks officiële leerlingen van de Stedelijke Kunstacademie
De Stedelijke Kunstacademie en vzw Mivalti starten vanaf september een nieuw samenwerkingsverband waardoor ‘Ateljee 44', zoals het kunstatelier van de voorziening voor mensen met een beperking heet, voortaan onder de vleugels valt van de Stedelijke Kunstacademie.

Vanaf september zal een leerkracht van de Kunstacademie vier uur per week les geven in Ateljee 44. “Een verrijking voor beide partijen”, zegt schepen van Academies Vincent Byttebier (CD&V). “De Kunstacademie maakt haar ambitie waar om een plek te zijn waar iedereen uit de samenleving welkom is verder waar en Mivalti krijgt door de samenwerking verse creatieve input en een berg artistieke expertise.”

 Dit jaar zal de opstart nog gefinancierd worden door Mivalti en het Stadsbestuur, maar vanaf volgend academiejaar zullen de bewoners van Mivalti die gebruik maken van het atelier meetellen als leerlingen van de kunstacademie, waardoor het atelier zal kunnen rekenen op werkingsmiddelen van de Vlaamse Overheid. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.