Koppel opent pop-uprestaurant in koeienstal en maakt van containers een pop-uphotel: “De horeca is een boerenstiel”

Peter Bruneel en Heidi Huys van hotel Résidence Pierre gaan tijdelijk in Pittem een restaurant en hotel uitbaten.
Maxime Petit Peter Bruneel en Heidi Huys van hotel Résidence Pierre gaan tijdelijk in Pittem een restaurant en hotel uitbaten.
Tieltenaars Peter Bruneel en Heidi Huys vieren de tiende verjaardag van hun Franse hotel Residence Pierre in Frankrijk met een straffe stunt. Tussen 20 december en 9 februari baten ze Chez Madeleine uit op het Sint-Amandshof in Pittem. Net naast het bedrijf waar de familie Lafaut Belgasconnevarkens kweekt, opent het koppel een pop-uprestaurant in een gerenoveerde koeienstal en bouwen ze met containerkamers van Tomorrowland een pop-uphotel. “We hebben al meer dan tweeduizend reservaties binnen”, glundert Peter.

Tien jaar geleden verruilden Peter Bruneel en Heidi Huys de Europastad voor Rosières-prés-Troyes in de Franse Champagnestreek, waar ze hun hotel Résidence Pierre openden. Vorig jaar, naar aanleiding van Peters 45ste verjaardag, keerden ze 45 dagen terug naar hun heimat met Pop-Up 45 in Pastorie Caneghem. Dit jaar is de tiende verjaardag van Résidence Pierre de aanleiding om opnieuw een pop-up te lanceren, maar dan een van een totaal ander kaliber. “De pop-up was vorig jaar een gigantisch succes”, vertelt Peter. “We kregen van veel mensen de vraag of we er een vervolg wilden aan breien. De winterperiode is bij ons in de Champagnestreek iets rustiger en het tienjarig bestaan van ons hotel leek de perfecte kapstok.”

‘Boerhof’

Vanaf 20 december strijkt het koppel met Chez Madeleine neer op het Sint-Amandshof in de Sint-Amandsstraat 16 in Pittem. “ Er wordt wel eens gezegd dat de horeca een boerenstiel is. Net daarom kozen wij voor een echt ‘boerhof’ als uitvalsbasis. Deze plek is in Pittem gekend als het hof van Madeleine, vandaar de naam. We kunnen terecht in een tot feestzaal omgebouwde koeienstal en zitten pal op het Sint-Amandshof, waar de familie Lafaut Belgasconnevarkens kweekt. We gaan die streekproducten en de Vlaamse klassiekers met onze pop-up dan ook in de kijker te zetten. Gasten kunnen een dagschotel krijgen en er zijn ook thema-avonden, zoals ons Belgasconne-breughelbufffet op dinsdagavond, après-ski op woensdagavond en fruits de mer op vrijdagavond.”

In deze gerenoveerde koeienstal strijkt Chez Madeleine straks neer.
Maxime Petit In deze gerenoveerde koeienstal strijkt Chez Madeleine straks neer.

Tomorrowland

Maar het mag voor Peter en Heidi wat meer zijn dan alleen een pop-uprestaurant met plattelandskeuken. Ze openen ook een pop-uphotel met vijftien kamers. “Vorig jaar boekten enkele mensen een nacht bij Pastorie Caeneghem en we krijgen gasten uit heel Vlaanderen over de vloer. Zo groeide het idee om ook een pop-uphotel te openen. We konden drie zeecontainers strikken met elk vijf kamers voor telkens drie personen. Deze kamers stonden eerder al op Tomorrowland. Dankzij het hotel bieden we ook een ontbijtbuffet aan dat voor iedereen toegankelijk is en verschillende overnachtingsformules, zoals een plattelandsmidweek.” 

Tot slot linkt het koppel ook nog een tweedaags evenementt aan hun pop-up. Op 18 en 19 januari halen ze het Sloveense koor Perpetuum Jazzile naar de Tieltse Europahal en dit koppelen ze aan een walking dinner en een ontbijt.

Volzet

Nog voor Chez Madeleine de deuren opent, mogen Heidi en Peter nu al spreken van een succes. “We hebben al meer dan tweeduizend reservaties binnen en er lopen dagelijks tot dertig nieuwe reservaties binnen. Verschillende data zijn zelfs al volzet.” Smaakt dit dan niet naar een volwaardig horeca-avontuur? “Neen hoor, dit is echt de laatste keer dat we een pop-up lanceren. Het is leuk voor onze familie en vrienden dat we even in België zijn en we vinden het super om de eindejaarsfeesten hier te kunnen vieren, maar straks ligt onze focus weer volledig op Résidence Pierre en volgend jaar gaan we ook op tour met Perpetuum Jazzile.”

Meer info op popup45.be

Peter Bruneel en Heidi Huys samen met Filip D’Haeze en Eveline Cannoot, die op 22 december komen optreden.
Maxime Petit Peter Bruneel en Heidi Huys samen met Filip D’Haeze en Eveline Cannoot, die op 22 december komen optreden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.