Kluis met 10.000 euro geroofd uit apotheek, ook El Parador slachtoffer van inbrekers

Apotheek Gunst in de Ieperstraat kreeg maandagnacht inbrekers over de vloer.
Hans Verbeke Apotheek Gunst in de Ieperstraat kreeg maandagnacht inbrekers over de vloer.
De voorbije dagen is op minstens twee plaatsen ingebroken in Tieltse handelszaken. Maandagnacht was apotheek Gunst in de Ieperstraat het slachtoffer. Afgelopen weekend kreeg hotel El Parador ook al dieven over de vloer. Telkens werd geld gestolen. De politie onderzoekt of er een verband is tussen beide inbraken.

Dinsdagmorgen vroeg stelde apothekeres Nele Gunst vast dat er was ingebroken in haar woning en zaak in de Ieperstraat in Tielt. Uit onderzoek is gebleken dat de daders de woning benaderden via de Kistestraat. Daar is een toegang naar garageboxen, die deels achter de apothekerswoning staan. Vanop de garages is het een koud kunstje om in de tuinen van de achterliggende eigendommen te geraken. De inbrekers forceerden daarna een schuifdeur om binnen te raken. De daders doorzochten de woning en kwamen - al dan niet met voorkennis - uit bij een kluis die in de apotheek verankerd was in de muur. Toch slaagden de inbrekers erin de kluis uit de muur te halen zonder dat de bewoners wakker werden. Vervolgens gingen ze met de kluis, waarin naar verluidt tienduizend euro stak, aan de haal.

Inbrekers El Parador gefilmd door bewakingscamera

Opvallend: rond 4 uur reden de daders weg van bij de garageboxen. Luttele minuten later ging de openbare verlichting weer aan. Mensen van de technische recherche kwamen in de apotheek sporenonderzoek doen, maar dat heeft weinig tot niks opgeleverd. Of bij het buurtonderzoek wel resultaten geboekt werden, is niet bekend. 

De inbraak deed de politie wel meteen terugdenken aan een gelijkaardige inbraak van afgelopen weekend in hotel El Parador op de Ruiseleedsesteenweg. Daar drongen drie gemaskerde daders via de deur naar binnen. Een koevoet volstond om ze te forceren. Nauwelijks vier minuten later renden de daders alweer weg naar hun vluchtwagen, die aan de overkant van de weg geparkeerd stond. Ondertussen hadden ze in het hotel wel een kantoor overhoop gehaald en geld uit een kassa gehaald. Veel sporen hebben ze alvast niet achtergelaten, want ze droegen handschoenen. De politie onderzoekt beelden van een bewakingscamera in de hoop de zaak te kunnen oplossen.

Hotel El Parador op de Ruiseleedsesteenweg werd afgelopen weekend ook al het slachtoffer van een inbraak.
Hans Verbeke Hotel El Parador op de Ruiseleedsesteenweg werd afgelopen weekend ook al het slachtoffer van een inbraak.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.