Kardinaal Danneels krijgt toch herdenkingsmis in Kanegem

Wijlen kardinaal Godfried Danneels.
Joost De Bock Wijlen kardinaal Godfried Danneels.
In de kerk van Kanegem wordt op zaterdag 18 mei een herdenkingsmis voor wijlen kardinaal Danneels georganiseerd. Aanvankelijk waren daar geen plannen voor, maar volgens schepen Roos Tack (CD&V) leeft de vraag sterk bij veel Kanegemnaars.

Na het overlijden van kardinaal Danneels werd in de kerk van Kanegem om praktische redenen - de kerk is gesloten als er geen diensten zijn - geen rouwregister gelegd. Wel zorgde deken Filiep Callens ervoor dat parochianen na de wekelijkse mis op zaterdag 16 maart een grote rouwkaart konden ondertekenen. Die kaart ging daarna mee met een delegatie uit Kanegem naar de uitvaart van Danneels in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. “Veel Kanegemnaars hebben zo hun steun betuigd”, legt Roos Tack uit. “Maar de vraag naar een herdenkingsmoment in Kanegem bleef leven. Dus ben ik naar de deken gestapt met de vraag of we een herdenkingsmis konden houden en hij stemde onmiddellijk in. Daarop hebben we besloten de wekelijkse misviering van zaterdag 18 mei om 17 uur te vervangen door een herdenkingsmis voor de kardinaal.”

De uitvaartdienst voor kardinaal Danneels in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen op vrijdag 22 maart
Belga De uitvaartdienst voor kardinaal Danneels in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen op vrijdag 22 maart
De uitvaartdienst voor kardinaal Danneels in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen op vrijdag 22 maart
Photo News De uitvaartdienst voor kardinaal Danneels in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen op vrijdag 22 maartReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.