Jongeman (19) niet langer in levensgevaar na ongeval met tractor in Tielt

De tractor kwam op de zij terecht.
LSI De tractor kwam op de zij terecht.
Bij een ongeval met zijn tractor langs de Deinsesteenweg in Aarsele (Tielt) is gisterenavond een 19-jarige jongeman uit Nazareth levensgevaarlijk gewond geraakt.

Rond elf uur 's avonds reed de jongeman met een tractor en lege laadkar van Tielt richting Deinze. Door een nog onbekende oorzaak raakte hij plots rechts van de weg. In een poging om bij te sturen, trok de jongeman met een ruk aan het stuur waardoor hij aan de andere kant van de rijweg ook in de grasberm terecht kwam, zijn voertuig aan het zwieren ging en de tractor uiteindelijk kantelde. 

Maarten V. uit Nazareth zelf werd uit zijn cabine gekatapulteerd en kwam onder de zware tractor terecht. De brandweer van de zone Midwest slaagde er in hem uit zijn hachelijke positie te bevrijden door de tractor met luchtkussens op te tillen. Een MUG-team diende de eerste zorgen toe. Met een ambulance ging het naar het wat verderop gelegen Sint-Andriesziekenhuis. De toestand van de jongeman was zeer ernstig maar verbeterde in het ziekenhuis al snel. Dinsdagmiddag is het levensgevaar bij de jongeman ondertussen geweken.

Door het ongeval bleef de Deinsesteenweg enkele uren voor alle verkeer afgesloten.

De tractor versperde de volledige weg.
LSI De tractor versperde de volledige weg.15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • JAN krommentak

  Is er gordelplicht in een tractor ? want vandaag is dit geen landbouwvoertuig meer maar een veelvuldig gebruikt transportmiddel voor grondwerken die met volle gas over de weg scheuren alleen blijft dit voertijg door zijn vorm erg vatbaar om om te slagen

 • philippe david

  Rijbewijs plicht is er al lang hoor.

 • Julie De Borger

  Aan al die reacties hier. Nu moogt ge nog 10 jaar u rijbewijs hebben , hebt ge dan genoeg ervaring ? Wanneer hebt ge genoeg ervaring? Gemoet het toch ergens leren of ni ? Stapte gelle den eerste keer op elle fiets en waarde gelle direct weg zonder ene keer te valle ? Het is gewoon pech dat het juist een jongen van 19 is, denk eens na hoe de jongen er vanaf zal komen? Of aan de ouders? Veel steun aan de jongen en familie!!!

 • Annie Dasque

  Heel veel sterkte aan familie en vrienden

 • Quinten Claes

  Zo te zien aan de reacties van de mensen hier zijn het allemaal experts... Ge weet ni wat er gebeurt is... Te jong is dikke zever Deen gast heeft wss 100keer meer ervaring op de weg dan jullie dankzij dat hij met zulke mastodont mag en kan rijen... En over het rijbewijs informeert u eens he deze gast heeft 9van10 ne CE.. en dat er geen controle op is is zever ik ben er zeker van Da nen tracteur sneller op kant gezet word dan gulle me den auto.. groeten van en andere tractor chauffeur (23jaar)