Hengelclub roept op tot waakzaamheid om visdiefstal uit Ringlaanvijver tegen te gaan

De vijver aan de Ringlaan wordt volgens de Molenlandvissers nog al te vaak bezocht door nachtvissers
Sam Vanacker De vijver aan de Ringlaan wordt volgens de Molenlandvissers nog al te vaak bezocht door nachtvissers
Nog steeds wordt er ‘s nachts vis gestolen uit de Ringlaanvijver. Eind vorig jaar al trok hengelclub de Molenlandvissers aan de alarmbel omdat niet-aangesloten hengelaars al te vaak hun vangst meenamen naar huis. Sindsdien is de politiecontrole verscherpt, maar het probleem is daarmee niet van de baan.

Vic Verbrugge, voorzitter van de Molenlandvissers, betrapte dinsdagavond omstreeks 23 uur zelf twee hengelaars. “Toen ik terugkeerde van een vergadering van de sportraad merkte ik twee personen op aan de ringlaanvijver. Ze beweerden dat ze niet aan het vissen waren, maar nadien vond ik wel sporen van onbemande nachtlijnen. Daardoor is het niet altijd duidelijk dat men aan het vissen is. Dergelijke praktijken kunnen niet door de beugel. Na zonsondergang is het nochtans strikt verboden om te vissen. De vangst meenemen naar huis mag evenmin.”

“Elk jaar investeren de beide Tieltse hengelclubs, met name de Molenlandvissers en de Zalmvissers, duizenden euro’s om vis aan te kopen zodat iedereen zijn hobby naar hartenlust kan beoefenen. Het bezorgt ons heel wat zorgen en frustraties dat onze hobby gesaboteerd wordt door diefstal. De politie voert al regelmatig controles uit, maar tegelijk roepen we iedereen op om telkens 101 te bellen als er hengelaars gespot worden na zonsondergang of voor zonsopgang. Tot slot zijn we van plan om een nieuw, groter bord met het visreglement te plaatsen aan de vijver. Op dat bord gaan we ook duidelijke verbodspictogrammen voorzien. ”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • JOHNNNY Fold

    Goed gezegd Mark ! De politie uw vriend. Hahaha...

  • Marc Verkest

    Zet dat bord maar in alle talen. Het zijn geen tieltenaars die zitten te vissen . Het zijn meestal mensen van Poolse origine die daar zitten . En noteer op dat bord de boete die eraan vast hangt. Of worden ze niet beboet? Nochtans in tielt kunnen ze dat goed mensen beboeten op zicht. Ik heb er zelf ervaring mee.