Guidon Titan draait parcours om

De Guidon Titan staat voor de deur. De populaire retrokoers is op zondag 7 oktober al aan de vierde editie toe.

"Als het weer net zoals bij de vorige edities meezit, belooft het opnieuw een volksfeest te worden", zegt Lode Bogaert van de Carlito. "De inschrijvingen zijn vorige woendag gestart en dezelfde dag nog schreven zich honderd mensen in. Daar zitten renners tussen die rijden voor de winst, maar evengoed mensen die gewoon voor de sfeer meedoen, of zelfs louter om eens hun fiets te kunnen tonen. Zo hadden we vorig jaar iemand met een fiets uit 1906."

Meer werk aan

Volgens Lode zitten retrofietsen echt in de lift. "Je bent pas hip als je een oude fiets hebt. Zelf heb ik er ook mijn hart aan verloren. Ze wegen meer en er is een pak meer werk aan dan bij een moderne koersfiets, maar dat maakt ze ook zo charmant." Nieuw dit jaar is dat het parcours (14 ronden van 2,7 kilometer) voor de verandering in omgekeerde richting gereden wordt. De aankomst aan de Carlito ligt dus bergop. Wielerlegende Freddy Maertens komt langs voor het startschot. Verder is er opnieuw 'Le Petit Titan' voor de kinderen, worden er bidons met naturaprijzen uitgegooid en zijn majorettes, een fanfare en een bellenman ook van de partij. De winnaar krijgt de Guidon Titan-wisselbeker en een retrotruitje van Flandria.


De organisatie roept iedereen om om verkleed te komen opdagen. Wie nog wil inschrijven moet snel zijn, want er waren gisteren nog amper vijf plaatjes vrij. (SVR)