Geen gas in nieuw te bouwen wijk Weverijstraat

De gemeenteraad van Tielt
Sam Vanacker De gemeenteraad van Tielt
In de nieuw te bouwen wijk langs de Bedevaartstraat komen er geen gasleidingen. In de plaats daarvan gaat projectontwikkelaar Dumobil nagenoeg overal warmtepompen voorzien in de woningen. Het wordt de eerste verkaveling in Tielt die van zo’n systeem gebruikt maakt.

De basisovereenkomst tussen de stad en de projectontwikkelaar die vorig jaar al goedgekeurd werd door de gemeenteraad, werd onlangs specifiek aangepast met het oog op die warmtepompen. Die aangepaste overeenkomst werd ondertussen opnieuw goedgekeurd door de gemeenteraad. Alleen de woningen die pal tegen de Bedevaartstraat komen te liggen zullen van gas voorzien worden. De woningen die langs de nieuw aan te leggen Weverijstraat komen te liggen, krijgen allemaal warmtepompen. Daarmee wordt via grondboringen warmte onttrokken aan de grond. Eerder realiseerde Dumobil al dergelijke verkavelingen in Egem en Meulebeke. Voor Tielt gaat het om een primeur.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.