Dronken bestuurder met opschrift 'Drunkn Munky' ramt geparkeerde wagens

De verhakkelde Ford Sierra van Bert D.
JVK De verhakkelde Ford Sierra van Bert D.
Meulebekenaar Bert D. (32) richtte het voorbije weekend een echte ravage aan in de Kasteelstraat nadat hij in een dronken bui twee geparkeerde wagens aanreed. Ook de glazen inkom van een woning moest er aan geloven. Een derde wagen miste hij op een haar. Aan de achteruitkijkspiegel van Bert D. hing een kaartje met het opschrift 'Drunkn Munky'.

Iets na middernacht hoorden de bewoners van de Kasteelstraat een zware klap in de straat. "Ik ben meteen naar buiten gelopen en zag een echte ravage aan mijn deur. Mijn Renault Kangoo was samen met twee andere auto's totaal vernield", zegt de eigenares. "Naast mijn wagen stond een zwaar toegetakelde VW Golf en een eindje verderop zat een dertiger, duidelijk dronken, in zijn totaal verhakkelde Ford Sierra. De brandweer is ter plaatse moeten komen om hem uit zijn auto te halen."

Aan zijn achteruitkijkspiegel hing het opschrift 'Drunkn Munky'.
JVK Aan zijn achteruitkijkspiegel hing het opschrift 'Drunkn Munky'.

Zwalpend

De Meulebekenaar werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. De ademtest was positief. Het parket heeft zijn rijbewijs alvast voor vijftien dagen in getrokken. "Een paar mensen hebben hem aan hoge snelheid uit de Plantinstraat zien komen en zwalpend richting Meulebeke zien rijden. Ter hoogte van huisnummer 126 is hij de controle over zijn stuur verloren en tegen mijn VW Golf aangereden", zegt een vrouw die beteuterd staat te kijken hoe verwrongen de Golf er bijstaat. "Eigenlijk is het de Golf van mijn vader die ik mocht gebruiken voor wat boodschappen. Hij stond hier nog maar een dag. Ik hoop dat die meneer goed verzekerd is." De Kasteelstraat werd twee uur afgesloten voor het verkeer. "Eigenlijk heeft de bestuurder nog geluk gehad, want de woning met de vernielde glazen inkom moet niet gestut worden", zegt brandweercommandant Lieven Rijckaert. Ondertussen konden de takeldiensten de wrakken opruimen. De stukken werden in de Ford Sierra van de aanrijder gepropt. Opvallend detail aan de wagen was het kaartje aan zijn achteruitkijkspiegel waarop 'Drunkn Munky' stond geschreven. Dichter bij de waarheid kan je moeilijk zitten. (BDW)