Drie gewonden bij zware botsing langs ringweg

De twintiger in de witte bestelwagen zat gekneld.
LSI De twintiger in de witte bestelwagen zat gekneld.
Bij een zware botsing langs de Ringlaan in Tielt zijn vrijdagavond drie mannen zwaargewond geraakt. De ringweg bleef enkele uren deels afgesloten.

Iets voor 19 uur week een 24-jarige chauffeur uit Zwijnaarde met zijn bestelwagen Citroën Berlingo om een nog onduidelijke reden van zijn rijvak richting Deinze af. Uit de andere richting kwam een Peugeot Boxer van verwarmings-, sanitair- en ventilatiespecialist CTO uit Oostkamp. Het kwam tot een zware frontale botsing waarbij beide voertuigen zwaar beschadigd raakten. De twee Polen van 30 en 34 jaar in de Peugeot Boxer konden meteen naar het ziekenhuis gebracht worden. Voor L.M. uit Zwijnaarde duurde het een uur vooraleer de brandweer van de zone Midwest hem uit zijn auto had bevrijd. Eens dat behoedzaam was gelukt, bracht een ambulance ook hem naar het vlakbij gelegen Sint-Andriesziekenhuis van Tielt. Niemand verkeerde in levensgevaar. De ringweg richting Roeselare bleef enkele uren voor alle verkeer afgesloten. De politie zorgde voor een omleiding.

Beide bestelwagens raakten zwaar beschadigd.
LSI Beide bestelwagens raakten zwaar beschadigd.
De Ringlaan was deels versperd.
LSI De Ringlaan was deels versperd.
De brokstukken vlogen in het rond.
LSI De brokstukken vlogen in het rond.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • peter destoop

    deze weg moest bij de heraanleg een betonnen middenstrook gekregen hebben. Dan konden dit soort ongevallen niet gebeuren. Zeker met de snelheden die daar gereden worden.