Dorpsparel opent inschrijvingen voor lagere school

KINDEREN KRIJGEN LES IN CONTAINERKLASSEN TOT NIEUWBOUW ER IS

De juffen en directrice Joke Coene (midden, vooraan), samen met de kinderen.
Foto Sam Vanacker De juffen en directrice Joke Coene (midden, vooraan), samen met de kinderen.
SCHUIFERSKAPELLE - Groot-Tielt heeft er vanaf 1 september een nieuwe lagere school bij. De droom van oud-directrice Vanessa Truyen, die in 2014 De Dorpsparel uit de grond stampte, wordt daarmee een feit, ook al zullen de kinderen de komende drie jaar in containerklasjes zitten. "De locatie voor de nieuwbouw ligt nog niet helemaal vast, maar we moeten vooruit kunnen blijven gaan", zegt huidig directrice Joke Coene.

Drie jaar geleden was het al de bedoeling om, naast een kleuterafdeling, ook een lagere afdeling op te starten in Schuiferskapelle, maar door een gebrek aan leerlingen ging die vlieger toen niet op. Het gezellige dorpsschooltje wist echter snel heel wat jonge ouders te charmeren en telt vandaag vierendertig blije kleutertjes. "Sowieso zullen er daarvan al een stuk of vijf kunnen doorstromen naar het eerste leerjaar", vertelt Coene. "Anderzijds kreeg ik zelfs al telefoontjes van ouders van buiten Schuiferskapelle met interesse in de lagere school, terwijl de kleuterklasjes voor volgend jaar ook opnieuw volzitten."

Niet in kerk

De eerstkomende jaren zal die lagere school zich bevinden in Club 77, waar kleuterschool de Dorpsparel nu gevestigd is, maar de bedoeling is om een nieuwbouw op te trekken, ergens in Schuiferskapelle. "We hebben een locatie op het oog, maar meer kan ik daar nu nog niet over kwijt", aldus Coene. "Even hoopten we dat het stadsbestuur te vinden zou zijn om de kerk om te bouwen tot school", weet juf Emmy. "Maar dat idee hebben we intussen laten varen. In de eerste plaats om praktische redenen, maar anderzijds zou het misschien ook wel een wat vreemde plaats geweest zijn voor een GO-school. In ieder geval komt de school ergens tussen het groen in Schuiferskapelle."

Buikgevoel

In afwachting van dat nieuwe schoolgebouw komen er in aanloop naar 1 september twee grote containerklassen op de speelplaats voor respectievelijk het eerste en het tweede leerjaar en het derde en het vierde. Volgend schooljaar zou er dan doorgegroeid worden naar een vijfde en uiteindelijk zesde leerjaar. "Wachten is geen optie", zegt Emmy. "De vraag is er en we voelen dat onze visie en onze mix van traditioneel en methode-onderwijs aanslaat. We moeten ervoor gaan en als de ouders verder hun buikgevoel blijven volgen, wacht ons nog een mooie toekomst."

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor de nieuwe lagere school starten vanaf maandag. Op zaterdag 13 mei is er een 'koekeloeredag', waarop ouders uitgebreid kennis kunnen maken met de school. Alle info op www.dedorpsparel.be of op 051 40 46 87.