Dierenrechtenorganisaties plannen wake aan slachthuis

Een vorige actie aan het slachthuis van Franse activisten verliep niet zo vreedzaam.
RV Een vorige actie aan het slachthuis van Franse activisten verliep niet zo vreedzaam.
Aan exportslachthuis Debra-Meat in Tielt plannen dierenrechtenorganisaties Animal Rights, All For Animals en The Save Movement woensdag een wake. In 2017 kwam het slachthuis in opspraak nadat Animal Rights er beelden van mishandelde varkens had gemaakt.

De actie van 2017 leidde tot een rechtszaak, die in november in de rechtbank in Ieper zal worden gepleit. Het Tieltse slachthuis wordt vervolgd voor inbreuken op het dierenwelzijn. Het slachthuis bleef ook een tijdje gesloten, wat serieuze financiële gevolgen had. Met de wake willen de dierenrechtenorganisaties nog eens de aandacht op de zaak en het dierenleed vestigen. De actievoerders zullen tussen 6 en 10 uur een wake houden op de plek waar de vrachtwagens met varkens aankomen. Het is de bedoeling dat alles vreedzaam verloopt, niet zoals in 2018, toen tientallen Franse dierenrechtenactivisten met geweld een varken bevrijdden en de gang tussen de hokken en de slachtplaats blokkeerden. De wake zal in overleg met het slachthuis en de politie plaatsvinden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maria Vissers Cools

    Opletten wanneer boeren zich verenigen, het enige wat de boeren tegenhoud is dat de mensen van gaia van de overheid gelijk krijgen. Maar dit blijft niet duren