Deinsesteenweg wordt heraangelegd

De Deinsesteenweg in Tielt.
Google Maps De Deinsesteenweg in Tielt.
De Deinsesteenweg, de gewestweg die van in Tielt tot aan de grens met Deinze loopt, zal volledig opnieuw worden aangelegd. Het oorspronkelijke plan was om er vrijliggende fietspaden aan te leggen, maar omdat de weg in erg slechte staat is, besliste het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in samenspraak met Aquafin om meteen ook de rijweg en de riolering te vernieuwen. Een timing is er evenwel nog niet.

Het gaat om een traject van zowat zes kilometer. Op de gemeenteraad van komende donderdag wordt de procedure gestart waarbij op zoek gegaan wordt naar een ontwerper. Eens de plannen er zijn kan een bestek worden opgemaakt en kan er een aannemer aangesteld worden. Mogelijk zullen er ook onteigeningen aan te pas komen. Al is het nog te vroeg om een timing voor de eigenlijke werken vast te kunnen leggen. Sowieso zal het niet vroeger dan 2021 zijn. Het aandeel van de stad Tielt in de werken wordt geraamd op 378.000 euro. Ongeveer tachtig procent van dat bedrag zal kunnen gerecupereerd worden via overheidssubsidies. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.