Cupcakemarathon met ‘Bake Off Vlaanderen’-winnaar Hans Martens in Sint-Andriesziekenhuis

Hans Martens uit Nazareth, winnaar van Bake Off Vlaanderen 2017, zegde zijn voltijdse job op en begon in oktober 2018 een microbakkerij thuis. Hij is sindsdien halftijds aan de slag in het Sint-Andriesziekenhuis.
ASD Hans Martens uit Nazareth, winnaar van Bake Off Vlaanderen 2017, zegde zijn voltijdse job op en begon in oktober 2018 een microbakkerij thuis. Hij is sindsdien halftijds aan de slag in het Sint-Andriesziekenhuis.
Het Sint-Andriesziekenhuis organiseert in december verschillende acties voor De Warmste Week. De meeste opmerkelijke actie is het voorstel van personeelslid en voormalig ‘Bake Off Vlaanderen’-winnaar Hans Martens. Hij gaat zes uur cupcakes bakken in het restaurant van het ziekenhuis.

Midden oktober werd in het Sint-Andriesziekenhuis een oproep gelanceerd of er medewerkers waren die een actie wilden ondernemen voor De Warmste Week. “De respons was enorm”, zegt financieel-administratief directeur Gerdy Desutter. “Binnen de week hadden we een hele reeks voorstellen. Zo staat in december onder andere een ‘rostjesvaas’ in het ziekenhuis en worden ook kerstartikelen verkocht in het restaurant. Het enthousiasme bij onze medewerkers is fantastisch. Een groot deel van de tijd die ze hieraan spenderen, valt buiten hun werkuren, dus het is echt vanuit een warm engagement dat ze zich inzetten.” 

Zes uur cupcakes bakken

Op voorstel van Hans Martens, winnaar van de televisiewedstrijd Bake Off Vlaanderen 2017 op VIER, organiseert het ziekenhuis ook een marathon cupcakes bakken voor het goede doel. Hans heeft thuis in Nazareth een microbakkerij en werkt sinds vorig jaar halftijds bij de sociale dienst van het Sint-Andriesziekenhuis. Hij bakt op 13 december van 10 tot 16 uur non-stop cupcakes in het restaurant van het ziekenhuis. Iedereen is welkom om een handje toe te steken en ervaring is niet nodig. Wie wil meehelpen, kan intekenen op een van de drie geplande workshops, die starten om 10, 12 en 14 uur. De cupcakes kunnen op voorhand besteld worden en ter plaatse afgehaald worden, maar zijn ook ter plaatse te koop aan twee euro.

Zes goede doelen

De vrijdag nadien is er dan de apotheose van de acties met de quiz ‘Kwist’em for life’. Zestig teams, goed voor 240 deelnemers, nemen het tegen elkaar op. “De opbrengst van alle acties gaat naar zes doelen waar bepaalde medewerkers een band mee hebben”, gaat Desutter verder. “Het gaat om de ALS Liga, IMPORE, Together We’re Strong, Boven De Wolken, Transplantoux en Netwerk Palliatieve Zorg De Mantel. De kans is trouwens groot dat enkele medewerkers tijdens De Warmste Week naar Kortrijk gaan om de opbrengst te overhandigen.”

Als je interesse hebt om cupcakes te leren bakken van een van de beste hobbybakkers van Vlaanderen kun je een e-mail sturen naar bakmarathon@sintandriestielt.be, met vermelding van de sessie waaraan je wil deelnemen. Cupcakes bestellen kan via hetzelfde e-mailadres. Afhalen en betalen kan de dag zelf in het ziekenhuis.

Hans Martens thuis in Nazareth aan het werk in zijn microbakkerij.
Anthony Statius Hans Martens thuis in Nazareth aan het werk in zijn microbakkerij.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.