Crowdfunding gelukt: verpakkingsloze winkel Bokaal komt er

Bert Reubens, Karen Ver Eecke, Sonja Van Bruwaene en Lies Huys hebben plannen voor een ecologische pop-upwinkel in Tielt
Sam Vanacker Bert Reubens, Karen Ver Eecke, Sonja Van Bruwaene en Lies Huys hebben plannen voor een ecologische pop-upwinkel in Tielt
De vzw Wijzer Omgaan met de Planeet is er succesvol in geslaagd voldoende geld bijeen te krijgen voor de opstart van een verpakkingsloze winkel in Tielt.

De initiatiefnemers hadden daartoe een crowdfundingcampagne opgezet. Bijna tweehonderd gulle gevers steunden hen de afgelopen twee maanden. Daardoor is het gelukt 12.000 euro bijeen te krijgen. De campagne werd bij de volkstuintjes van Tannekes Tuin officieel op gang getrapt en tijdens de Europafeesten was er al een eerste tijdelijk pop-upwinkeltje ter hoogte van het Vijverhof te vinden.

De winkel zal Bokaal heten en wordt een ecologische en verpakkingsarme ontmoetingswinkel. “Concreet gaan we ecologische voedings-, verzorgings- en schoonmaakproducten aanbieden in bulk of los, dus de bezoeker brengt zelf zijn potten of flessen mee”, vertelde Bert Reubens al eerder in onze krant. “De voorraad stemmen we af op wat de bezoekers wensen af te nemen en met wat overblijft gaan we koken en soep maken.”

Meer info op de Facebookpagina Wijzer Omgaan met de Planeet.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.