Chrysantenvandaal geïdentificeerd: “Ik zal de schade vergoeden”

De uitgegooide chrysanten werden zondagvoormiddag door omwonenden opnieuw in de bloembakken geplaatst op de Markt van Tielt.
Hans Verbeke De uitgegooide chrysanten werden zondagvoormiddag door omwonenden opnieuw in de bloembakken geplaatst op de Markt van Tielt.
De man die in de nacht van zaterdag op zondag flink wat chrysanten uittrok op de Markt in Tielt is geïdentificeerd. Hij is bereid de schade te vergoeden.

Zondagmorgen bleken heel wat van de dieprode chrysanten die de fraaie bloembakken op de Markt sieren, gewoon in het rond gestrooid. Het werk van mensen die er een avondje uit opzitten hadden met de nodige alcohol, zo werd aangenomen. Dankzij de camera’s op de Markt en ANPR-camera’s in de omgeving slaagde de politie erin de dader van het vandalisme te identificeren. De man werd ondervraagd en gaf de feiten toe. Hij verklaarde zich ook bereid om de schade te vergoeden. Opvallend: uit het onderzoek blijkt dat er ook getuigen waren van het vandalisme. De politie vraagt om dergelijke feiten steeds te melden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.