Burgerinitiatief voor Duurzame Collegesite geen voorstander van nieuw appartementencomplex op hoek Kortrijkstraat en Ontvangerstraat

Dit gebouw zou plaats ruimen voor een nieuw appartementencomplex met 27 wooneenheden
Google Streetview Dit gebouw zou plaats ruimen voor een nieuw appartementencomplex met 27 wooneenheden
Het Burgerinitiatief voor een Duurzame en Eigentijdse Collegesite, de Facebookgroep die al langer ijvert voor meer groen op de collegesite, is geen voorstander van de plannen om op de hoek van de Kortrijkstraat en de Ontvangerstraat een nieuwe appartementsblok in te planten.

Terwijl we wachten op de definitieve plannen voor de collegesite loopt er een openbaar onderzoek voor een pand op de hoek van de Kortrijkstraat met de Ontvangerstraat”, zegt Karen Dewinter van het Burgerinitiatief. “Er zou een blok komen met zevenentwintig appartementen en vierhonderd vierkante meter handelsruimte. Daarbij zou niet alleen een waardevolle ommuurde stadstuin verdwijnen, er zouden ook acht parkeerplaatsen komen aan de kant van de Ontvangerstraat, terwijl dat straatje vandaag dienst doet als verkeersveilige fietsverbinding voor scholieren.”

Het burgerinitiatief wil dat de projectontwikkelaar de plannen bijstuurt en roept via Facebook op om bezwaar aan te tekenen. Of de plannen effectief bijgestuurd zullen worden, valt af te wachten. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 28 september. Het stadsbestuur van Tielt laat weten dat ze die resultaten wil afwachten voor het reageert op de zorgen van het Burgerinitiatief.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.