Brouwer Stijn David tot ridder geslagen in de ‘Orde van de Roerstok’

Brouwer Stijn David wordt opgenomen als ridder in de Orde van de Roerstok
Lander Loeckx Brouwer Stijn David wordt opgenomen als ridder in de Orde van de Roerstok
Ter gelegenheid van de officiële opening van het Belgian Beer Weekend in Brussel werden vrijdag in het Brusselse Stadhuis enkele nieuwe ridders opgenomen in het brouwersgenootschap de ‘Ridderschap van de Roerstok der Brouwers’. Ook Tielts brouwer Stijn David is voortaan een ‘ridder van de roerstok’.

De Ridderschap van de Roerstok is een brouwersvereniging die in 1946 werd opgericht en afstamt van de brouwersgilden uit de middeleeuwen. Lidmaatschap is voorbehouden aan ‘personen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Belgische biersector, op zowel commercieel, politiek als maatschappelijk vlak en die zich aldus opwerpen als ambassadeur voor de brouwwereld’. Onder meer premier Charles Michel en Carlos Brito, CEO van AB Inbev, zijn lid.

Om lid te worden van het illustere gezelschap, moeten kandidaten voorgedragen worden door minstens twee bestaande leden. Tien jonge brouwers, waaronder Stijn David van De Poes mogen zich voortaan officieel lid noemen. Stijn ontving de drie slagen op de schouders met een ceremoniële roerstok en mag zich voortaan Ridder van Rechte noemen. “Daarna moesten we plechtig een eed afleggen waarbij we beloven alleen het allerbeste bier te brouwen. Na die eedaflegging ontvingen we een Latijnse oorkonde”, vertelt Stijn. “Die oorkonde krijgt een mooi plaatsje in de brouwerij in Tielt. per slot van rekening is het een heel mooie erkenning, zeker als jonge brouwer.”

 Voorafgaand aan de ridderslag was er eerst de viering van patroonheilige Sint-Arnoldus, met de wijding van het bier in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal. Na afloop van het ceremoniële gedeelte werd de 21ste editie van het Belgian Beer Weekend geopend op de Grote Markt van Brussel.

Brouwer Stijn David wordt opgenomen als ridder in de Orde van de Roerstok
Lander Loeckx Brouwer Stijn David wordt opgenomen als ridder in de Orde van de Roerstok
De Latijnse oorkonde die Stijn David kreeg
RV De Latijnse oorkonde die Stijn David kreegReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.