Brandweer uren in de weer met modderspoor

Met schoppen en een hogedrukspuit ging de brandweer de modder te lijf.
LSI Met schoppen en een hogedrukspuit ging de brandweer de modder te lijf.
Dinsdagnamiddag moest de brandweer op de Kapellebeekwegel in Tielt een dikke modderlaag van de weg spuiten.

Wie verantwoordelijk was voor de smurrie op de zijweg van de Schuiferkapelsesteenweg was niet duidelijk. Aan beide kanten van de weg lagen (maïs-)akkers er wel recent gerooid bij. Mogelijk wacht de vervuiler nog een gepeperde rekening voor de uren werk van de brandweer. Met schoppen en een krachtige waterstraal probeerden de brandweermannen het wegdek proper te krijgen. Dat karwei nam enkele uren in beslag.

Jaarlijks sensibiliseert gouverneur Carl Decaluwé met de campagne ‘Modder op de weg’ om tijdens de oogstperiode wegen rond akkers veilig te houden. Er staat onder andere signalisatie ter beschikking van de landbouwers. De campagne is gestoeld op een gedeelde verantwoordelijkheid: de landbouwers zorgen voor het reinigen van beslijkte wegen en het aanduiden van mogelijk gevaar en weggebruikers matigen hun snelheid en passen hun rijgedrag aan. In Tielt was geen signalisatie te zien.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.