Blue Bike-deelfietsen aan station

Burgemeester Els De Rammelaere (N-VA), Joeri De Visser van Blue Bike en schepenen Guido Mehuys (sp.a) en Simon Bekaert (sp.a).
Sam Vanacker Burgemeester Els De Rammelaere (N-VA), Joeri De Visser van Blue Bike en schepenen Guido Mehuys (sp.a) en Simon Bekaert (sp.a).

Het heeft flink wat voeten in de aarde gehad, maar de Blue Bike-deelfietsen aan het station zijn een feit. Het stadsbestuur was al vragende partij in 2015, maar de stad viel toen uit de boot bij de subsidieronde en het jaar nadien had Tielt weer pech, want toen schrapte de NMBS gewoon alle subsidies voor de deelfietsen. Dus trok de stad in 2017 dan maar zelf 30.000 euro uit. "Dit kadert perfect binnen ons streven om koning auto terug te dringen en de fiets te promoten", legt mobiliteitsschepen Guido Mehuys (sp.a) uit. Het systeem achter de deelfietsen is eenvoudig. Wie een van de acht helblauwe fietsen wil ontlenen, moet een Blue Bike-lidkaart aanvragen (12 euro per jaar, lid worden kan via www.blue-bike.be) en kan met die lidkaart een fietssleuteltje uit een automaat naast de fietsenstalling halen. Met dat genummerde sleuteltje kan het slot van de fiets geopend worden. De fiets 24 uur ontlenen kost 1,15 euro. (SVR)