Bibliotheek verhoogt lidgeld (maar leent voortaan dvd’s gratis uit)

De bibliotheek van Tielt
Sam Vanacker De bibliotheek van Tielt
Het jaarlijkse lidgeld van de Tieltse bibliotheek stijgt van 2,5 euro naar 5 euro. Daar staat wel tegenover dat stukken uit de uitgebreide dvd-collectie voortaan gratis uitgeleend worden.

“Het lidgeld van de bibliotheek is sinds de oprichting van de bib in 1981 ongewijzigd gebleven. Je betaalde 38 jaar geleden honderd frank en vandaag is 2,5 euro lidgeld uitzonderlijk weinig, zeker in vergelijking met andere bibliotheken in de regio”, legt schepen voor Bibliotheek Grietje Goossens (Iedereen Tielt) uit. “Het gebruikersonderzoek uit 2018 heeft uitgewezen dat mensen twee euro om een dvd te ontlenen te duur vinden. In andere bibliotheken worden nog regelmatig dvd’s ontleend, terwijl dat bij ons minder het geval is, precies door die financiële drempel. Daar passen we nu een mouw aan door enerzijds het lidgeld op te trekken en anderzijds door dvd’s en e-books gratis uit te lenen. Een andere aanpassing is dat de collectie cd-roms uit het aanbod geschrapt wordt.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.