Bende voor rechter voor weedplantage in geklasseerde hoeve

Negen leden van een drugsbende stonden gisterenmorgen terecht in de Brugse rechtbank voor de kweek van meer dan 1.500 weedplanten op de zolder van de geklasseerde hoeve Hooithof in Schuiferskapelle.


Na een tip in april 2012 startte het gerecht een onderzoek naar verdachte activiteiten in de hoeve op de Wingensesteenweg. Zo ontdekten de agenten dat bewoner Joachim D. op de zolder van het boerenhuis een plantage met 1.774 planten had gebouwd. Hij kreeg daarbij hulp van zijn broer Wolfgang uit Beernem. Bij een tweede oogst op 16 februari 2013 reden gemaskerde agenten van de federale politie hun auto klem nadat de broers plukkers waren gaan ophalen in Brugge en Nederland. Ook Kim G., de vriendin van Wolfgang, zat in de wagen.


Volgens de broers was Samil A. uit Oostkamp echter de opdrachtgever. "Hij joeg hen constant schrik aan", pleitte hun advocaat Kris Vincke. "Zelfs in de gevangenis ontving Joachim instructies over wat hij aan de politie moest verklaren. Ik vraag een werkstraf voor mijn cliënten."


A. kreeg eerder al een jaar cel met uitstel voor de verkoop van tien kilogram drugs die uit een transport waren gestolen.


Vonnis op 26 oktober. (SDVO)