Bedrijven krijgen recordaantal vacatures nauwelijks ingevuld

WERKZOEKENDEN BAAS DOOR LAAGSTE WERKLOOSHEID VAN VLAANDEREN

Elien Colpaert van Actief Interim overloopt het cv van kraanmachinist Gerdy Vandamme. Hij kreeg al zeven aanbiedingen.
Foto SVR Elien Colpaert van Actief Interim overloopt het cv van kraanmachinist Gerdy Vandamme. Hij kreeg al zeven aanbiedingen.
De bedrijven in de regio van Tielt zitten met de handen in het haar. In 2016 is het aantal vacatures met 86 procent toegenomen,de snelste stijging in heel Vlaanderen. De werkloosheidsgraad was 3,6 procent, wat dan weer het laagste cijfer in Vlaanderen is. Werkzoekenden hebben de jobs voor het uitkiezen.

Normaal wacht een werkzoekende na een sollicitatiegesprek nagelbijtend op nieuws van de potentiële werkgever. Maar niet in Tielt. "Het is inderdaad de omgekeerde wereld", zegt Elien Colpaert, afdelingshoofd van Actief Interim Tielt. Op dit moment telt het uitzendkantoor in de Kortrijkstraat 147 openstaande vacatures. Vijf jaar geleden in dezelfde periode waren dat er amper 48. "De instroom is een drama. Er wordt veel feller gevochten voor personeel, wat voor de werkzoekenden een luxeprobleem is, maar voor de bedrijven een ramp."

Telefoon roodgloeiend

Gerdy Vandamme is sinds twee weken op zoek naar werk. De 38-jarige kraanmachinist uit Wingene schreef zich bij een tiental interimkantoren in. Sindsdien staat zijn telefoon roodgloeiend. Zeven personeelsverantwoordelijken in Tielt, Pittem, Meulebeke, Ingelmunster, Waardamme en Wingene wachten hoopvol op zijn telefoontje. "Na de paasvakantie hak ik de knoop door", zegt Gerdy. "Enerzijds wil ik graag op maandag- en woensdagavond op tijd thuis zijn om mijn zoontje naar de voetbaltraining te voeren, maar anderzijds is ook de eerste indruk die het bedrijf op me heeft nagelaten belangrijk, net als het loon."


Bedrijven van hun kant zetten dan weer alles op alles om personeel te overtuigen om voor hen te kiezen. Zo scholen ze waar mogelijk eigen personeel om en trekken ze naar jobbeurzen over heel West-Vlaanderen. Een aantal van hen bundelde zelfs de krachten in Plastics@Tielt, van waaruit leertrajecten worden opgezet met scholen. Tegelijk lanceerde VOKA de campagne 'Kere kje were', waarmee ze West-Vlaamse jongeren terug naar de provincie willen krijgen. Maar dat brengt voorlopig nog geen zoden aan de dijk.

"Taal is geen probleem"

"De vijver is leeg", zegt HR-verantwoordelijke Leen Maes van Vukoprin. De Tieltse polyurethaanfabrikant gooit zoveel mogelijk hengels uit. Het bedrijf deed vorig jaar mee met een opmerkelijke actie van VOKA en het Tieltse OCMW. Werkloze vluchtelingen werden daarbij aan de firma voorgesteld. En dat bleek een succes . "Ajmal en Nassim werken hier nog steeds", vertelt Maes. "De taal? Dat is bij ons geen probleem. We hebben zo'n vijftien verschillende nationaliteiten in dienst. Het is de motivatie die telt."


Elien Colpaert van Actief Interim denkt dat de werkgevers soms water bij de wijn moeten doen: "Ondanks de schaarste zijn de maatstaven van de meeste bedrijven niet veranderd. Op zich is dat niet slecht, maar in sommige gevallen zou dat wel moeten kunnen. Zo kan iemand met een BSO-diploma vaak perfect een job uitvoeren waarvoor het bedrijf een TSO-profiel denkt nodig te hebben. Het belang dat aan diploma's gehecht wordt is niet altijd even correct. Ik zit al tien jaar in de uitzendsector en leerde uit ervaringdat een hoger diploma zeker geen garantie is voor een betere kracht."