Auto's in spoorwegtunnel Driesstraat voortaan verboden

Het verkeer tussen de Driesstraat en de Ventweg wordt nu nog geregeld met verkeerslichten, maar die opstelling verdwijnt. Auto’s mogen er niet meer door.
Sam Vanacker Het verkeer tussen de Driesstraat en de Ventweg wordt nu nog geregeld met verkeerslichten, maar die opstelling verdwijnt. Auto’s mogen er niet meer door.
Auto's zullen vanaf 29 maart niet meer door de tunnel onder de spoorweg tussen de Driesstraat en de Dentergemstraat mogen rijden. De verkeerslichten verdwijnen, waarna de tunnel alleen nog door fietsers en voetgangers mag gebruikt worden.

Daarmee halen Natuurpunt De Torenvalk en de Fietsersbond van Tielt hun slag thuis.  Amper twee weken geleden trokken die verenigingen nog aan de alarmbel. Ze vroegen het stadsbestuur om een verbod op gemotoriseerd verkeer in te voeren, respectievelijk omwille van de vele doodgereden amfibieën en omwille van de fietsveiligheid. Mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) beloofde toen de situatie te onderzoeken. “De huidige proefopstelling werd ingevoerd als alternatief voor de afgesloten overweg op de Dentergemstraat, maar daar gaan we mee stoppen. Alleen voetgangers, fietsers, bromfietsen klasse A en speed pedelecs zullen er voortaan nog door mogen”, zegt de schepen. “In ons bestuursakkoord hebben we ook gezegd dat we fietsen willen stimuleren. De onderdoorgang en toegangswegen zijn destijds ook niet ontworpen om tweerichtingsverkeer gecombineerd met fietsers en voetgangers op een veilige manier te laten verlopen.”

De nieuwe regeling gaat in vanaf 29 maart. Na een jaar wordt de situatie opnieuw geëvalueerd.

Auto’s worden verboden in de tunnel onder de spoorweg tussen de Driesstraat en de Dentergemstraat
Sam Vanacker Auto’s worden verboden in de tunnel onder de spoorweg tussen de Driesstraat en de Dentergemstraat2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Romanie De Clercq

    Ik ben hier niet mee akkoord, aan de buurtbewoners heeft men niks gevraagd. Ze doen het gewoon! Ook de verkeersituatie aan het station zal niks verbeteren ... erg jammer allemaal. Ook alle kosten zijn voor niks geweest.

  • Lieve Snauwaert

    Destijds konden auto's de onderdoorgang niet gebruiken maar konden perfect langs de spoorweg overrijden. Maar dan sluiten ze de overweg, leggen een nieuwe zijdelingse baan (kosten!) voor het verkeer om te leiden en na de proefopstelling mogen auto's niet meer door. Al die kosten en een de ventweg om het centrum van verkeer te ontlasten wordt overbodig. Zint eer ge begint politici!