Al meer dan 2.000 reservaties voor Pop-up 45

TIELTENAAR VIERT VERJAARDAG MET 45 DAGEN CULINAIRE HOOGMIS

Heidi Huys en Peter Bruneel voor de pastorie van Kanegem.
Foto Sam Vanacker Heidi Huys en Peter Bruneel voor de pastorie van Kanegem.
Peter Bruneel runt tussen 28 november en 13 januari samen met zijn vrouw Heidi Huys 'Pop-up 45' vanuit Pastorie Caeneghem. Hij keert terug naar zijn heimat Tielt, naar aanleiding van zijn 45ste verjaardag en het tienjarige bestaan van hotel Residence Pierre in Frankrijk. Nu al zijn er ruim 2.000 reservaties binnen.

Exact 45 dagen lang zullen Bruneel en zijn team telkens 45 gasten verwelkomen en verwennen met culinaire activiteiten, die telkens 45 euro (of een veelvoud daarvan) kosten.


Op het programma staan onder meer een tapasavond en een zeevruchtenavond. Overdag worden er dagschotels geserveerd. Het nieuws van de pop-up verspreidde zich het afgelopen half jaar razendsnel en er zijn nu al ruim 2.000 reservaties binnen.

Londen

Het weekend van 26 en 27 december wordt een 'specialleke', want dan trekt Peter met zijn gasten voor een weekendje naar Londen. Ook het aantal inschrijvingen voor dat culinaire weekendje weg tart alle verbeelding. "We zitten nu aan 985 man. Dat worden 26 autobussen", vertelt Peter.


"De gasten hebben we noodgedwongen moeten verspreiden over twee hotels en het was even zoeken naar een zaal die groot genoeg was, maar gelukkig is het met Boxing Day (tweede kerstdag in het Verenigd Koninkrijk - nvdr.) doorgaans wat rustiger in Londen. We voorzien ter plaatse optredens van The Barricade Boys, Evelien Cannoot, Filip D'Haeze en Dimitri Van Tomme. Dat het zo'n succes zou worden hadden we eerlijk gezegd niet verwacht, maar de boekingen bleven komen, dus hebben we de schaal wat bijgesteld. Aan duizend stoppen we de inschrijvingen."

Overnachten

Dat het koppel het voorbije decennium een enorm netwerk opgebouwd heeft, lijdt geen twijfel.


"In de jaren negentig baatte ik het restaurant Mokka uit in de Oude Stationstraat. Toen al waren onze 'fruits de mer'-avonden toppertjes. Tien jaar geleden zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen in Rosières-près-Troyes in de champagnestreek. Bij de start hadden we drie kamers. Ondertussen zijn dat er zestien geworden én werd de zaak een viersterrenhotel. Veel mensen uit West-Vlaanderen komen ons bezoeken en enkele Tieltse gasten vroegen zich af of we ooit nog eens zouden terugkeren. Daar maken we nu -weliswaar tijdelijk- werk van. En omgekeerd komt er straks uiteraard ook een deel van onze buitenlandse gasten naar Kanegem. Maar goed dat er hier overnacht kan worden. Waar we zelf slapen? Het toeval wil dat een tante van ons die in Kanegem woont net voor twee maanden op reis is. Bijzonder handig. We gaan straks dus gewoon de fiets kunnen nemen."Voor bepaalde dagen zijn nog enkele plaatsjes vrij. Reserveren kan via www.popup45.be