Aanrijder ramt twee geparkeerde auto's

De geparkeerde BMW van Bert De Maré raakte zwaar beschadigd door de aanrijding.
Foto Lieven Samyn De geparkeerde BMW van Bert De Maré raakte zwaar beschadigd door de aanrijding.
In de Hulststraat in Tielt zijn dinsdagnacht, tussen middernacht en vijf uur 's ochtends ,de BMW 320 én de bestelwagen van Bert De Maré (22) uit Tielt aangereden.

Beide auto's stonden aan de overkant van cadeautjes- en broodjeszaak Grisby, vlak bij het Rameplein, geparkeerd. De aanrijder reed na het ongeval gewoon verder. Bert stelde pas 's ochtends de grote schade aan de voertuigen vast. "De linkerachterdeur van de BMW is volledig opengereten", klinkt het. "Ook de bestelwagen van mijn werkgever liep schade op. Daar sneuvelde onder meer de spiegel en ook het koetswerk raakte beschadigd."


Van de aanrijding hoorde Bert niets, maar hij is nu op zoek naar getuigen of naar iemand die meer weet over de aanrijding of de aanrijder. Een oproep op Facebook werd gisteren al meer dan vijfduizend keer gedeeld. "We vonden brokstukken in de BMW terug, die erop wijzen dat de aanrijding vermoedelijk door een witte bestelwagen of kleine vrachtwagen is gebeurd. Ik hoop de aanrijder nog te vinden", aldus nog Bert. "Het is een kwestie van verantwoordelijkheid nemen."


Meteen na de vaststelling van de aanrijding verwittigde Bert de politie en zijn werkgever. Zijn BMW is nog rijvaardig, maar is al naar een garagist in Pittem gebracht. Het is afwachten hoeveel een herstelling kost. Wie meer info heeft, kan terecht bij de politie van de zone Regio Tielt. (LSI)